Briketi za pse za zadovoljstvo i zdravlje vašeg ljubimca

Dolazak psa u obitelj predstavlja veliku radost za sve članove. Svi su uzbuđeni i jedva čekaju da se poigraju i zabavljaju s novim četveronožnim prijateljem. Međutim, imati psa zahtijeva mnogo brige i truda, počevši od redovitih šetnji do prehrane. 

Mnogi vlasnici su zbunjeni kada je u pitanju prehrana pasa – trebaju li hraniti psa mokrom ili suhom hranom? Kada se odluče za vrstu hrane, suočavaju se s mnogim markama pseće hrane na tržištu, što otežava odabir idealne opcije. No, rješenje je jednostavno – treba slušati svog psa i njegove potrebe, a jedna od najpouzdanijih opcija su briketi za pse.

Kvaliteta prehrane je ključ za sretan i zdrav pseći život

Jedan od najvažnijih faktora koji utječu na sreću i zdravlje psa je kvalitetna prehrana. Briketi za pse su vrsta suhe hrane koja odgovara gotovo svakom psu. Oni su sastavljeni od visokokvalitetnih sastojaka, uključujući kvalitetno meso. Briketi za pse imaju visok udio proteina koji pridonose: 

  • Optimalnom rastu i razvoju psa
  • Održavanju zdravlja
  • Snazi 
  • Mišićnoj masi

Osim toga, oni su koncipirani tako da osiguravaju optimalnu razinu energije tijekom cijelog dana.

Važnost odabira prave veličine briketa za pse

Iako su briketi za pse općenito prikladni za većinu pasmina, važno je odabrati veličinu briketa koja odgovara vašem psu, ovisno o njegovoj veličini i pasmini. Ako veličina nije prikladna za psa, mogu se javiti određeni problemi poput poteškoća pri žvakanju, probavi i nastanka zubnog kamena. 

briketi za pse koji oedgovaraju vašem psu
Briketi za pse su općenito prikladni za većinu pasmina, ali važno je odabrati veličinu briketa koja odgovara vašem psu, ovisno o njegovoj veličini i pasmini.

Ako su pseći briketi premali, pas će ih gutati, što može rezultirati nadutošću povraćanjem i prejedanju jer pas neće osjetiti sitost. Također, premali briketi neće učinkovito čistiti zubni kamenac, dok preveliki kod malih pasa mogu uzrokovati gušenje.

Pročitajte deklaracije prije kupnje pseće hrane

Kada odlučite koju vrstu i veličinu briketa kupiti za svog psa, važno je pažljivo pročitati deklaraciju. Deklaracija bi trebala biti precizna i sadržavati detaljne informacije. Važno je provjeriti koju vrstu mesa briketi sadrže i osigurati da udio proteina bude veći od 25 %. Bitno je obratiti pažnju na udio žitarica, koji bi trebao biti što niži, te provjeriti način proizvodnje – preferiraju se oni koji su proizvedeni na niskim temperaturama ili hladnim prešanjem. Također provjerite na deklaraciji sadrži li hrana alergene koji izazivaju alergije kod vašeg psa.

Što psi ne smiju jesti? Savjeti veterinara.

Možda vam se ovi čini kao mukotrpan posao, ali jednom kada pronađete najbolje brikete za svog psa, sve će biti puno jednostavnije.

You may also like...