H7 led postaje sve popularniji na automobilima

Rasvjeta na automobilima je područje na kojem se u posljednjih nekoliko godina događaju određene promjene. Naime, dugi niz godina su klasične halogene žarulje bile jedine koje su se ugrađivale u automobile. No, razvojem rasvjetnih tijela općenito, pogotovo led rasvjete, sve više se ona počela koristiti i u automobilskoj industriji.

Led žarulje su puno dugotrajnije i energetski učinkovitije pa je i bilo za očekivati da će se početi koristiti za rasvjetu na automobilima. Postoje razne vrste led žarulja, kao što su h7 led, h4 led i slične.

H7 led za većinu automobila

H7 led žarulje spadaju u najprodavaniji oblik led žarulja za auto. Razlog leži u tome što odgovaraju na najveći broj automobila. No, kako biste bili sigurni da su h7 led žarulje odgovarajuće i za vaš automobil, najjednostavnije rješenje je potražiti neki autoelektričarski servis i tamo se raspitati. Ili se možemo vrlo jednostavno o tome informirati putem Interneta. Brojni proizvođači žarulja na svojim internetskim stranicama nude informacije za koje sve modele njihove žarulje odgovaraju. Ili potražite internetske stranice vašeg proizvođača automobila i tamo ćete zasigurno pronaći i podatak o kompatibilnim vrstama led žarulja.

Odlične karakteristike

H7 led žarulje imaju iznimne karakteristike. Nažalost, mnogi im neće dati šansu zbog još uvijek nešto više cijene. U odnosu na najčešće korištene halogene žarulje, njihova cijena je ipak još dosta viša. No, mnogi ne razmišljaju da će njihovom kupnjom dugoročno uštedjeti. Kupite li h7 led žarulje, nećete ih morati mijenjati dugi niz godina zbog njihove dugotrajnosti. Kupite li halogene žarulje, za isti taj period, morat ćete ih nekoliko puta zamijeniti i na kraju ćete za njih izdvojiti više novca nego što biste izdvojili za h7 led žarulje.

H7 led žarulje pružaju nešto veći snop svjetlosti i vozači koji vam dolaze u susret će vas uočiti s još veće udaljenosti. To je jedna od njihovih sigurnosnih karakteristika. Jer na taj način ćete biti sigurniji u prometu. Vozači će vas uočiti s još veće udaljenosti, što je poprilično bitno pri vožnji na neosvjetljenoj cesti. Kako će ove žarulje s vremenom postajati sve jeftinije i kako ih sve više vozača bude ugrađivalo na svoje automobile, to će se itekako odraziti na još veću sigurnost u prometu.

Krovne kutije se razlikuju po svom kapacitetu. Više o tome u našem članku.

You may also like...