Cijene hostinga prilagođene svakome

Imate li gotove internetske stranice i registriranu domenu, vrijeme je samo da internetske stranice postavite na neki poslužitelj kako bi svima bile dostupne. Imate li neko računalo koje je stalno spojeno na Internet, moži ćete i njega iskoristiti te ga pretvoriti u poslužitelj na kojem ćete smjestiti svoje stranice. No, puno elegatnije rješenje je korištenje usluga hostinga.

Cijena hostinga uvelike se razlikuje ovisno o tome za koji oblik hostinga se odlučite, kao i kod različitih paketa koji sadrže različite usluge. A tražite li jeftino rješenje, dijeljeni hosting je najpovoljniji hosting.

Dijeljeni hosting

Mnogi će odmah odmahnuti rukom i odmah eliminirati dijeljeni hosting iz svog izbora upravo zbog činjenice da je to najpovoljniji hosting web stranica. No, mnogima će on biti i više nego dovoljan za postavljanje internetskih stranica. On se zapravo sastoji od zakupa prostora na nekom većem poslužitelju. Razlog zašto je dijeljeni hosting najpovoljniji hosting je zapravo vrlo jednostavan. Taj poslužitelj se dijeli na puno manjih dijelova koji se iznajmljuju korisnicima. Svaki taj dio je zaseban i korisnik ga može normalno koristiti. No, uz dva ograničenja. Prvo je da na tom svom računu nema gotovo nikakve ovlasti za neko prilagođavanje, već može koristiti isključivo ono što se na njemu nalazi. A drugo ograničenje vezano je uz resurse. Naime, kod dijeljenog hostinga se resursi cijelog poslužitelja dijele među korisnicima. Zbog toga ponekad može doći do problema s nemogućnošću otvaranja internetskih stranica i slično. No, ako tražite samo prostor na poslužitelju za postavljanje nekih jednostavnijih stranica, dijeljeni hosting bi mogao biti odlično i povoljno rješenje za vas.

Raznolikost paketa

Čak i kada je riječ o istim oblicima hostinga među različitim tvrtkama, uvijek neka tvrtki nudi najpovoljniji hosting. A to je moguće zbog raznih prilagođenih paketa. Paketi sadrže razne usluge koje su uključene u njega, primjerice određeni promet, broj e-mail adresa, broj domena i slično.

Usluge među tim paketima se razlikuju među tvrtkama tako da je moguće da ćete kod jedne tvrtke pronaći jedan paket hostinga koji će kod druge tvrtke biti još nadograđen dodatnim opcijama. U tom slučaju, kada se zbroji vrijednost svih dodatnih usluga, možda će upravo taj drugi paket za vas predstavljati najpovoljniji hosting.

Onda kad zakupite web hosting trebate i SSL certifikat. Više o tome u članku.

You may also like...