Optimalna zaštita motora uz motorno ulje 10W40

Motorno ulje je jedna od glavnih tekućina koja se koristi u vozilima i koja je važna za održavanje i dugovječnost motora. Različite viskoznosti pružaju raznolike prednosti, te je za svaki automobil preporučeno koja viskoznost je najbolja, odnosno koje motorno ulje odabrati.

Pri kupnji ćete uočiti da pakiranja imaju različite oznake, a jedno od najuniverzalnijih i danas vrlo popularnih na tržištu je 10W40 ulje. U ovom članku istražit ćemo zašto je baš to toliko popularno, a saznat ćete i da ga često možete potražiti na nekoj od akcija koje nude trgovine s autoopremom.

Akcije u trgovinama s autoopremom

Kada mnogi vozači kupuju motorno ulje 10W40 akcija je ono što traže kako bi dodatno uštedjeli. Mnoge trgovine s autoopremom tako često nude baš 10W40 ulje za auto na akciji zato što je vrlo popularno među vozačima. Pronaći ga možete u brojnim fizičkim specijaliziranim trgovinama, ali i u brojnim web trgovinama.

Motorno ulje 10W40 akcija visokih performansi
Motorno ulje 10W40 je 4T ulje visokih performansi. Dizajnirano da zadovolji najnovije zahtjeve proizvođača motocikala u jamstvu. Posebno je formulirano kako bi zadovoljio zahtjeve motora male zapremine i visokog broja okretaja u minuti koji štede gorivo u današnjim domaćim i stranim motociklima.

Mnoge web trgovine će vam omogućiti da ga odaberete te da vam jave kada će imati akciju motornog ulja 10W40 pa ako vam se ne žuri s kupovinom, to je odlična mogućnost.

Univerzalna upotreba i prilagodljivost motornog ulja 10W40

Jedna od ključnih prednosti motornog ulja 10W40 je njegova univerzalna upotreba i prilagodljivost različitim uvjetima vožnje. Ova viskoznost znači da je ulje prilagođeno kako hladnim, tako i toplim temperaturama. Oznaka 10W znači da je ulje fluidno pri niskim temperaturama, olakšavajući pokretanje motora u hladnim uvjetima. 

Istovremeno, viskoznost 40 pruža dovoljnu zaštitu i podmazivanje motora čak i pri visokim radnim temperaturama, što ga čini idealnim izborom za različite klimatske uvjete.

Izvrsna zaštita od trošenja motora

Motorno ulje 10W40 pruža izvanrednu zaštitu od trošenja motora. Sposobnost održavanja visokog nivoa podmazivanja ključna je za:

  •  Sprječavanje trenja 
  •  Sprječavanje habanja unutarnjih dijelova motora

Osim toga, 10W40 ulje ima svojstva koja pomažu u održavanju čistoće motora, sprečavajući nakupljanje naslaga i taloga. Redovita upotreba može značajno produžiti životni vijek motora, smanjujući troškove održavanja i popravaka, a to je upravo ono što svaki vozač priželjkuje.

Poboljšana ekonomičnost goriva auta

Motorno ulje 10W40 također može pridonijeti poboljšanoj ekonomičnosti goriva. Njegova formulacija smanjuje trenje unutar motora, što rezultira smanjenjem potrošnje goriva. Ova karakteristika posebno je važna u današnje vrijeme kada vozači traže načine smanjenja emisija CO2 i smanjenja troškova goriva.

10w30 u odnosu na motorno ulje 10w40 – koja je razlika i koje je bolje?

Zbog svega navedenog, ne čudi što je baš to ulje preporučeno od brojnih proizvođača automobila i što je iznimno popularno.

You may also like...