Poslovni darovi kao odlična reklama

Božićno vrijeme je sve bliže, a svaka kompanija kojoj je stalo do njezinih zaposlenih osim božićnice, svojim zaposlenicima za Božić pokloni i neki mali znak pažnje. Izbor poslovnog dara za zaposlenike nekada nije lak, pogotovo ako se radi o kompaniji u kojoj su zaposleni ljudi različitih dobi i oba spola. 

On mora pokazati zaposlenicima da njihovi rukovodioci misle na njih te da im nisu samo broj, ali u isto vrijeme kupnja ne bi trebala predstavljati prijetnju za budžet kompanije. Dodatna prednost je ta da poslovni dar s logom kompanije može predstavljati dobru reklamu za firmu ukoliko je onzaposleniku svakodnevno koristan. 

Poslovni darovi i za muškarce i za žene

Kada se kupuju poslovni darovi možemo se odlučiti da muškarcima u svojoj kompaniji kupimo npr. novčanik za kartice, a ženama u kompaniji torbicu za šminku, ali to može biti pogrešno protumačeno, odnosno može djelovati kao da se darivanje temelji na stereotipima. Stoga je možda bolje odlučiti se za neke univerzalne sitne poklone, kao primjerice: 

  • Bocu za vodu 
  • Kasicu prasicu 
  • Stres lopticu (jer malo šale na svoj račun nikada nije na odmet)
  • Kišobran
  • Toaletnu torbica 

Ideja za univerzalne poslovne darove zaista je mnogo, a preporuka je da to bude nešto od čega se zaposlenici zaista imati koristi. 

Darujte hranu

Ukoliko znate da vaši zaposlenici zaista uživaju u hrani i ne mogu dočekati pauzu za ručak, hrana kao poslovni dar također nije loša ideja. Također, on može biti i nešto vezano za hranu, npr. kutija za ručak ili set pribora za jelo. 

jestivi poslovni darovi
Dobra ideja za poslovne darove može biti i nešto vezano za hranu.

Što se tiče same hrane kao poklona, to može biti ukrašena kutija s keksima ili paket s orašastim plodovima ukoliko kao kompanija promoviramo zdrav način života. S obzirom da dolazi Božić, paket za pravljenje tople čokolade također je još jedna odlična ideja. 

Što poklanjanju ekološki osviještene firme

Sitni pokloni ne moraju biti samo to, već mogu biti i reklama za kompaniju u cjelini. Ukoliko zaposlenicima poklonimo kutiju za ručak ili višenamjenski pribor za jelo, pokazujemo svijetu da kao firma brinemo o okolišu i ne podržavamo jednokratnu upotrebu plastika. 

Ekološki prihvatljivi poslovni darovi

Eko poslovni dar može biti i torba za kupovinu, uredski pribor izrađen od recikliranog materijala ili pak biljka u teglici. To je danas jedan od novih trendova u poklanjanju i ako možete, svakako razmislite i o toj opciji.

You may also like...