4 koraka do fit tijela i njegovanog izgleda!

Iako pripadnice ljepšeg spola uglavnom vode brigu o svom fizičkom izgledu tijekom cijele godine, s prvim zrakama sunca ta briga postaje gotovo opsesivna. Tada primijete brojne stvari koje žele korigirati. Popis je uvijek skoro isti, a prve 2 stvari su višak kilograma i svijetao ten. Nakon njih slijede promjena frizure i pronalazak rješenja koje će im kožu držati što dulje glatku i bez dlačica. Želju za ovim promjenama potiče oskudnija odjeća koja će otkriti blijedu kožu i pokoji kilogram viška. Počinjete li i vi u ožujku brojati unesene kalorije? Je li i vama brza dijeta spasonosno rješenje? Odlazite li u solarij više puta tjedno? Ako su vaši odgovori DA, onda je ovaj tekst pisan baš za vas.

Brza dijetabudite fit za predstojeću sezonu!

Nema potrebe da vam govorimo kako dijeta koja obećava 5-7-10 kg manje u tjedan ili dva nije zdrava. To ste pročitali već nebrojeno puta i svjesni ste toga sve dok se ne krenu prvi proljetni dani. U tom slučaju, ako ste već odlučili da je brza dijeta (http://betterlifestory.net/kako-brzo-smrsaviti-slijedeci-ove-korisne-prijedloge/) jedino što vam treba da se osjećate dobro u svojoj koži, izaberite onu koja nije radikalna. Nisu sva instant rješenja za mršavljenje štetna po zdravlje. Da se razumijemo, nijedna dijeta nije zdrava, bila ona višemjesečna ili brza. Svako odricanje određene skupine namirnica nosi sa sobom određene posljedice. Zato izaberite neku dijetu koja kratko traje, a detoksicira vaš organizam. Detoks dijete su uglavnom kratkotrajne dijete koje minimaliziraju količinu unosa kemikalija i potenciraju hranu bogatu vitaminima, nutrijentima i antioksidansima. Sadrže namirnice poput vlakana i vode koje eliminiraju otrove iz tijela povećavajući učestalost probave i uriniranja.

Prevelika očekivanja

Najveći problem kod svih dijeta jesu prevelika očekivanja. Budite svjesni da ne možete preko noći izgubiti 10 i više kilograma koje ste nakupljali tijekom cijele zime. Ako ste već odabrali brzu dijetu koja će vam očistiti organizam od toksina, očekujte gubitak ponekog kilograma. Kada dovedete stanje vašeg organizma u normalu, isplanirajte prehranu. Ne morate biti savršenog tijela ovog ljeta. Imajte ga na jesen. Zadajte si realne ciljeve. Mjesečno gubljenje 2-3 kg je normalno i izvodivo samo ako pazite što jedete i fizički se aktivirate. Znamo da na ovim stranicama očekujete recept za čarobnu formulu koja će vas upakirati u S veličinu za mjesec dana, ali znate da očekujete nemoguće. Zato se spremite, ne za sljedeću sezonu, nego za sva godišnja doba. Budite uvijek fit i zdravi!

Solarij – da ili ne

Iako već godinama modni časopisi objavljuju da je blijedi ten IN, mnoge žene se ne obaziru na to i teže ka brončanom, preplanulom tenu. U danima kada nema sunčeve svjetlosti jedino rješenje je odlazak u solarij. Iako se vodi stalna bitka oko toga koje zračenje je više štetno, sunčevo ili solarij, malo tko se obazire na upozorenja. Pored toga što daju preplanuo ten, UV zraci solarija aktiviraju stvaranje zaštitne funkcije kože pa se, na neki način, preporučuju u proljeće kao priprema za sunce. Važno je imati mjeru, jer pretjerani odlasci u solarij povećavaju rizik od obolijevanja od raka kože. Osobe koje imaju benove po tijelu bi se trebale pomiriti s bojom svog tena i zaboraviti na izlaganja UV zracima.

Frizurom do mršavijeg izgleda

Stručan frizer može učiniti da izgledate mršavije! Određene frizure i boje kose čine da izgledate vizualno mršaviji. Zbog toga se raspitajte kome se dajete u ruke i konzultirajte se oko željene duljine i boje kose. Možda vam je samo par centimetara kose sporno ili ste ofarbani u nijansu koja vas čini debljim i starijima. Ne brinite se ako vam se rezultat ne svidi. Boju možete opet promijeniti, a kosa će brzo narasti. U svakom slučaju vam preporučujemo da se odvažite na ovu promjenu jer možete drastično promijeniti svoj izgled!  

Trajno glatka koža

Osobe koje ne podnose bol ostaju vjerne brijaču i depilacijskim kremama. Drugima nisu strane depilacije voskom i, sve brojniji, odlasci na trajno uklanjanje dlačica. Sve više kozmetičkih salona nudi ovu uslugu i garantiraju trajno glatku kožu bez ponovnog rasta dlačica nakon samo 6-8 tretmana. Tko želi zaboraviti kako dlačice izgledaju, savjetujemo da izdvoji malo veću sumu novca i ode na ove tretmane!

 

You may also like...