Kakvi su stanovi kojima Zagreb raspolaže?

Zagreb je postao jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija u Europi, a to je ubrzo dovelo do određenih promjena na tržištu nekretnina, a stanovi Zagreb ponovno su postali traženi pojam na internet tražilicama.

Osnovna stvar koja utječe na cijenu stanova u Zagrebu je lokacija. Svaki stan se može promijeniti, prenamijeniti ili adaptirati, ali jedino što se ne može promijeniti u stanu jest njegova lokacija.
Zbog toga su određeni stanovi u Zagrebu skuplji od ostalih, čak i ako nisu renovirani ili kada ih treba adaptirati – jer tu ne kupujete stan, vi zapravo kupujete dobru lokaciju.

Najniže cijene stanova uobičajeno su na rubovima grada, izvan zona tramvaja ili u stanovima malo izvan Zagreba. Pretraživanjem pojma stanovi Zagreb možete naletjeti na zaista odlične prilike.
S obzirom na veličinu Zagreba i broj kvartova u gradu, izbor stanova je povelik a cijene su raznolike. Upravo zbog toga svatko će naći upravo onaj stan o kojem je maštao, a sa kupnjom ne treba žuriti, jer novi stanovi na prodaju dolaze svakodnevno.

Maksimir i Jarun su najinteresantniji kvartovi

Jedan od omiljenih kvartova za kupnju stanova u Zagrebu je Maksimir, gdje je cijena stanova viša, ali se stanovi lako prodaju. Dio šarma Maksimira svakako je i njegov park i priroda, ali i blizina centra grada. Maksimir i Jarun su trenutno najinteresantniji kvartovi za kupce stanova.

Među popularnim kvartovima su Pantovčak, Britanac, Šalata i Srebrnjak. Stanove u ovim dijelovima grada kupuju visoko obrazovani i dobrostojeći pojedinci (liječnici, poslovni ljudi, stranci).
Mlade obitelji vole stanove kod Bundeka i Jaruna, planirajući lijepi okoliš za podizanje djece i vodeći računa o mjestu za dječju igru, a stanovi Zagreb koji se nude odlični su upravo za male obitelji.

Stanovi u centru Zagreba su najskuplja investicija

Stanovi Zagreb u zagrebačkom centru u posljednje se vrijeme kupuju kao investicija jer se vrlo lako mogu iznajmljivati turistima tijekom čitave godine. Takvi stanovi znaju imati cijenu i veću od €3000/m2.

Novi Zagreb je također postao idealna lokacija za mlade obitelji jer cijena kvadrata tamo nije visoka.

Trešnjevka je dosta cijenjen dio za kupnju stanova u Zagrebu, posebno dio oko Trešnjevačkog “placa”, koji se smatra starim dijelom Zagreba i ima šarm starih vremena.

Ako se želite preseliti u sloveniju onda vam je stan Trzin pravo rješenje. Više o tome možete pročitati ako slijedite linku.

You may also like...