Sjenila za auto štite od sunca

Sunčeve zrake i UV zračenje opasno je za ljude, a osim toga pruža i neugodnost prilikom vožnje. Upravo zbog toga da biste tijekom vožnje automobilom izbjegli izlaganje suncu koriste se sjenila za auto. Jednostavno se postavljaju na prozore, a mogu biti i folije koje se lijepe direktno na prozore. Ona su praktično i jeftino rješenje za sunce u automobilu.

Vrste sjenila za auto

Sjenila za auto služe kao zaštita prozora od sunca. Postoje razne vrste sjenila, a najpoznatije su vakum automobilska sjenila, klizne zavjese, te rolo sjenila. Vakum sjenila su najjeftiniji odabir, te ih ima za kupiti u gotovo svakom dućanu. Postoje različiti dizajni, od onih sa slikama do raznih boja. Potrebno ih je uvijek lijepiti i skidati sa stakla, a koriste vakum kako bi se zakačili na staklo prozora. 

Tipska sjenila za auto su nešto skuplje rješenje
Gde možemo da stavimo sjenila za auto

Klizne zavjese se postavljaju na rub prozora i šire se prema potrebi. Cijena im je viša od vakum sjenila, no i dalje su zbog estetike veoma popularne. Rolo sjenilo za automobil je najjednostavnije za korištenje i montiranje, a uz to je i vizualno atraktivno. Cijena ove vrste nije preskupa, a zasigurno je najbolji izbor za bočne prozore.

Moderno rješenje su tipska sjenila

Tipska sjenila za auto su nešto skuplje rješenje, no veoma su popularna unazad nekoliko godina. Udobnost vožnje i zaštita od sunca je veoma velika tijekom korištenja ovog rješenja. Ova sjenila postavljaju se na sva bočna stakla i prozore i posebno su prilagođena svakoj vrsti automobila (limuzina, karavan, kombilimuzina, …).

Ovo je najskuplja metoda zaštite automobila od sunca, no izdržljiva je i zahvalna zaštita. Negativna strana ove vrste sjenila je to što ju je potrebno profesionalno micati i staviti, te je zbog toga i veoma skupa za mijenjanje.

Zaštita od sunca u automobilu

Veoma je važno da sunce ne shvaćate olako i da barem za dugoročna putovanja koristite sjenila za auto. Sunce na dugim putovanjima može negativno utjecati na vas, a uz to zbog prolaska kroz staklo može imati još negativniji utjecaj. Imajte na umu da vam automobilska sjenila mogu i pomoći u održavanju temperature automobila, te za vrijeme vrućih ljetnih dana nećete morati razvjeravati automobil prije ulaska.

Auto presvlake odličan su dodatak za ljepši auto. Nekoliko mjeseci nakon kupnje novog automobila svi nastoje više paziti na svog novog limenog ljubimca i smanjiti svaku mogućnost prljanja ili oštećenja.  Čitajte više …

You may also like...