Zračni kompresor za auto može biti koristan

Automobili su danas mnogima puno više od običnog prijevoznog sredstva. Mnogi ga koriste tijekom odlaska na posao i dolaska s posla, u neke druge poslovne ili privatne svrhe. Što više vremena provodimo u automobilu, veća je i mogućnost da dođe do neke nepredviđene situacije, nekog kvara ili slično. Jedan od čestih problema koji može zadesiti vozača je probušena guma. Tada se ona može zamijeniti, no problem nastaje ako nemate rezervnu.

Tada vam može pomoći zračni kompresor za auto pomoću kojeg ćete napuhati gumu dovoljno da izdrži do nekog vulkanizera. On će vam je tada zakrpati ili promijeniti i moći ćete nastaviti vožnju. 

Prednosti zračnog kompresora za auto

Zračni kompresor za auto može se pronaći u dvije varijante:

  • Ručni 
  • Električni

Bez obzira koji imate, bit će vam vrlo koristan u slučaju potrebe za pumpanjem guma ili zbog nečeg drugog. Ono po čemu je vrlo zanimljiv je činjenica da je uglavnom riječ o malom uređaju koji možete jednostavno pospremiti u prtljažnik automobila. To znači da vam neće zauzimati puno prostora, a kada vam zatreba, uvijek će vam biti pri ruci.

Ručno pumpanje guma auta

Najjednostavniji i najjeftiniji zračni kompresor za auto je ručni, odnosno onaj koji ne koristi nikakvu električnu energiju za rad. Najčešće su to modeli koji imaju polugu za nogu i pritiskanjem nogom ćete ga koristiti.

Ručni zračni kompresor za auto
Ručni zračni kompresor za auto ne koristi nikakvu električnu energiju za rad.

Ovakav automobilski zračni kompresor možete pronaći u brojnim specijaliziranim trgovinama s autoopremom, ali i na raznim drugim mjestima, primjerice u većim supermarketima, na benzinskim postajama i slično.

Električna automobilska oprema

Za sve oni koji traže bolja i naprednija rješenja, tu se onda može pronaći i električni zračni kompresor za auto. Dostupni su razni modeli, ali vozači se vrlo često odlučuju za one modele koji koriste električnu energiju automobila, odnosno akumulatora. Oni se putem priloženog kabela umetnu u priključak za upaljač u automobilu i na taj način dobivaju potrebnu električnu energiju za rad.

Koji je zračni kompresor za gume najbolji? Hajde da vidimo!

Eletrični kompresor za auto ima dvije glavne prednosti:

  • Malen je i kompaktan
  • Brži je od ručnog modela i jednostavniji za korištenje

Upravo zbog tih prednosti, mnogi vozači se odlučuju na njegovu kupnju. Zbog svojih malih dimenzija, jednostavno ćete ga spremiti negdje u kut prtljažnika ili unutar vozačkog prostora i po potrebi ćete ga izvaditi, priključiti na odgovarajuće mjesto i vrlo brzo napumpati gume.

You may also like...