Navigacija za sretan i siguran put

Planirate li se uskoro otisnuti na neko putovanje u nepoznato, za siguran dolazak na odredište prije svega će vam od neizmjerne važnosti biti dobra cestovna navigacija. Iako je danas gotovo svaki pametni telefon opremljen s nekom vrstom navigacije, mnogi vozači i dalje se radije odlučuju za kupnju zasebnog navigacijskog uređaja, pogotovo ako često putuju u nepoznato. 

Navigacijski uređaji imaju velike prednosti, koje bi vam se mogle pokazati presudnim kada se nađete u škripcu, pa je stoga važno da se prije svog puta oboružate modelom upravo po vašoj mjeri.

Glavne razlike između navigacijskih uređaja

Generalno govoreći, kada je u pitanju navigacija na samostalnim uređajima, velike razlike nema u tolikoj mjeri da bi se jasno mogli odvojiti neke posebne vrste. Ipak, ako ste u potpunosti izvan toka, a želite kupiti navigacijski uređaj, tada svakako postoji nekoliko stvari na koje trebate obratiti pozornost. 

Prije svega, važan je način montaže. Ugradbena navigacija montira se na ploču s instrumentima, a često nudi i dodatne pogodnosti, poput korištenja kao audio uređaja. Ipak, montirati ih ne možete sami, a često je to i skuplja varijanta. Sa druge strane, tu su samostalne navigacije, koje se najčešće pričvršćuju za vjetrobransko staklo nosačem s vakuumskim priljepkom. Takvi modeli su jeftiniji, no nude manje dodatnih opcija. Uz to, za razliku od ugradbenih, samostalne navigacije nemaju direktan izvor struje – ili imaju punjive baterije ili ih je prilikom korištenja potrebno spojiti na izvor električne energije u automobilu.

Specifikacije uređaja za navigaciju

Kada gledate specifikacije navigacije, veoma je bitno da ciljano tražite ono što vam je potrebno. Ovo su specifikacije na koje trebate obratiti pozornost: 

  • dobar GPS prijemnik – kako bi vaša navigacija uvijek točno prikazivala vaš položaj
  • rezolucija i veličina ekrana – dobra vidljivost i jasnoća slike biti će vam od velike važnosti dok u vožnji gledate na kartu
  • dobar i responzivan ekran na dodir – za lakše unošenje podataka

Sa strane softvera, mogućnost automatske promjene rute i ažuriranja karti veoma je bitna, kako biste mogli putovati s manje brige. Glasovna navigacija također može biti od velike pomoći – ipak, provjerite koje su sve mogućnosti uključene što se tiče jezika glasovnog navođenja, kako se usred vožnje ne biste morali brinuti oko prijevoda.

Da se vrnemo na početak. Ako ste planirali put u kamp dobro če vam doči i šatori za kampovanje. Više o njima možete pročitati ako slijedite linku.

Antene za auto

Antene za auto za nesmetan prijam signala

Vožnja automobilom na duže relacije može biti poprilično monotona. Zbog toga se u automobile ugrađuju razni dodatni sustavi koji služe za zabavu. Jedan od najosnovnijih dodataka koji se danas može pronaći u bilo kojem automobilu je auto radio.

You may also like...