Specijalizirani nosači za bicikle

Vožnja biciklima postaje sve popularniji obiteljski hobi i sve češće po prometnicama možete naići na bicikliste. Budući da vožnja na cesti nije sasvim sigurna i može doći do nezgode u slučaju da niste iskusan vozač, bitno je prevesti bicikle s automobilom do prirode, gdje ćete bezbrižno moći uživati u vožnji. U tome će vam pomoći nosači za bicikle koji su neophodni dodatak automobilu obitelji koja voli biciklizam.

Sigurnost vožnje bicikla

Sigurnost vam uvijek mora biti na prvom mjestu, a sigurnu vožnju biciklima možete doživjeti izvan grada. Osim toga, vožnja po cesti i udisanje smoga nije ni zdravo ni sigurno i trebali biste ju izbjegavati. Zbog toga postoje nosači koji omogućuju montiranje bicikala na automobil i prijevoz do željene lokacije. Kvalitetni nosači za bicikle omogućit će vam bezbrižan prijevoz bicikala i veoma su bitni za sigurnost tijekom vožnje. Montiranje bicikala na krovne nosače samoinicijativno može dovesti do problema tijekom vožnje i nestabilnosti bicikala, stoga biste to trebali izbjegavati.

Vrste biciklističkih nosača za automobile

Trenutno na tržištu postoje dvije najpopularnije vrste, a to su nosači koji se montiraju na krov, te nosači koji se montiraju na stražnju stranu automobila. Svaka od ove dvije vrste nosača ima svoje prednosti i mane, no ipak su krovni nosači popularniji i imaju mogućnost montiranja više bicikala na krov. 

Kod nosača koji se montiraju na stražnju stranu automobila problem se stvara jer se vozaču zaklanja pogled unatrag i to mu otežava upravljanje vozilom. Također, bicikli montirani na stražnje nosače nerijetko proširuju automobil sa strane i zbog toga vozaču još više otežavaju vožnju.

Nosači za bicikle koji se montiraju na krov automobila podižu visinu automobila, no ne ometaju vid vozaču i omogućuju mu pogled na sve strane. Jedino na što trebate paziti je visina automobila kod ulaska u neke tunele ili garaže, te na brzinu vožnje kojom upravljate.

Kupnja nosača za bicikle

Danas je online kupnja najisplativija i najjeftiniji nosači za bicikle mogu se pronaći u raznim online trgovinama. Prilikom kupnje ne biste trebali štedjeti, jer je ovo investicija na dugoročno koja će vam trajati dugi niz godina, te zbog sigurnosti tijekom vožnje bitno je da su nosači što kvalitetniji.

You may also like...