Bez obzira na godišnje doba kape su uvijek u trendu

Kape su odjevni predmet koju su se kroz stoljeća korištenja pokazale kao izuzetno koristan komad odjeće koji ima višestruku funkciju. Nemaju samo zaštitnu funkciju već mogu poslužiti i kao efektan modni detalj.

Za topliji ljetni dio godine šilterice postale su nezamjenjiv dio odjeće koji  štiti od toplotnog udara (koji može biti izuzetno opasan po zdravlje). Takve ljetne šilterice odlične su i za zaštitu lica od štetnih UV zraka. Iako možda mislite da sunce ljeti ne može naštetiti vašoj koži kao što može hladnoća zimi, zapravo je ljeto mnogo opasnije.

Dobre zimske kape moraju biti i funkcionalne i moderne

Po zimi je funkcija kape još očitija. Ako birate samo dobre zimske umanjit ćete neugodan osjećaj hladnoće koji je i bolan za kožu i tijelo, ali ćete također spriječiti hladni zimski vjetar da zamrzne vaše čelo i uši. Neugodna hladnoća i vjetar zimi mogu donijeti jake glavobolje i prehladu, pa su kapuljače također izvrstan način za čuvanje zdravlja.

Opcije zimskih kapa: ostati topao dok izgledate cool

Kape se proizvode u puno modela, veličina i boja pa možete biti sigurni da ćete pronaći sjajan model po vašem ukusu. Zimske kape su posebno drage nježnijem spolu jer ih štite od hladnoće i vremenskih neprilika kao i SoftShell jakne, ali su i omiljeni modni dodatak pa se koriste i za naglašavanje nekog lijepog zimskog outfita.

Sportske kape su posebno aktualne zimi

Sportske kape su jako bitne njenim korisnicima jer im pružaju maksimalnu zaštitu tijekom bavljenja njihovim omiljenim sportom. Ljetne šilterice štite od velikih vrućina, posebno kod sportova koji se odvijaju u najtoplijem dijelu dana na otvorenom, kao što je npr. tenis.

Zimske sportske kape od velike su važnosti svima koji se bave zimskim sportovima i provode mnogo vremena na otvorenoj hladnoći. Osim skijašima, sanjkašima i ostalima koji jure niz snježne staze, ovakve tople, ali ne predebele kape (ne želite znojenje!) odlična si zaštita svima koji rade na otvorenom: zimskoj službi, radnicima na prometnicama i slično.

Bez obzira kojoj skupini pripadate, bez dobre i kvalitetne kape nećete moći zaštiti svoju glavu niti od vrućine niti od hladnoće, i sigurno ćete ugroziti svoje zdravlje u oba slučaja.

You may also like...