Brava za auto za svaki model

Većina današnjih automobila ima centralno zaključavanje. Ono podrazumijeva korištenja daljinskog upravljača koji se nalazi na ključu za otključavanje ili zaključavanje vrata. Najnoviji modeli auta imaju i još naprednije sustave za otključavanje i zaključavanje kod kojih je dovoljno ključ imati u džepu, a približavanjem ili udaljavanjem od auta, on će se otključati ili zaključati.

Iako je to sve divno i krasno, ponekad se može dogoditi da taj sustav neće raditi pa ćete morati auto otključati ili zaključati pomoću ključa. Tada ćete ključ staviti u bravu za auto pa je vrlo bitna da ona nije oštećena.

Kada zamijeniti bravu za auto

Brava za auto mora biti potpuno ispravna, što znači da ne smije biti nigdje oštećena. Ako primijetite oštećenja na automobilskoj bravi, to bi moglo značiti da vam je netko pokušao provaliti u auto. U tom slučaju je vrlo važno da je što prije zamijenite. Na autu se nalaze dvije vrste brava za auto, odnosno one za:

  • Vrata
  • Prtljažnik

Bez obzira koja je oštećena, svakako se savjetuje zamjena. Ponekad će biti dovoljno kupiti i samo određeni dio, kao što su uložak ili cilindar, ali najbolje je da pitate automehaničara za savjet.

Pazite pri vožnji zimi

Brava za auto može se oštetiti i zimi, pri vrlo niskim temperaturama. Tada se često dogodi da se napravi led na staklima auta, ali često se dogodi i da se smrzne dio oko brave. Ono što je vrlo važno napomenuti je da niti u kojem slučaju ne pokušavate na silu ugurati ključ u bravu za auto jer tako riskirate da je oštetite pa ćete je morati promijeniti. 

različite brave za auto
Brava za auto može se oštetiti i zimi, pri vrlo niskim temperaturama. Često se dogodi i da se smrzne dio oko brave. Ne pokušavate na silu ugurati ključ u bravu za auto jer tako riskirate da je oštetite pa ćete je morati promijeniti. 

U navedenom slučaju, možete se koristiti određenim sprejem protiv leda koji bi trebao odlediti taj dio kako biste mogli normalno koristiti ključ.

Kupnja svih potrebnih autodijelova

U većini trgovina s autodijelovima mogu se pronaći brave za auto kao i svi njezini pojedinačni pripadajući dijelovi. Preporuka je da uvijek prvo posjetite automehaničara kako bi on provjerio je li moguće promijeniti samo jedan dio auto brave ili će biti potrebno kupiti cijelu.

Video: Kako zauvijek popraviti ključeve i brave za auto?

Naravno, svaka je namijenjena točno određenom modelu auta pa je potrebno pripaziti prilikom kupnje da kupite odgovarajući model, inače se neće moći ugraditi. Cijene se razlikuju od modela do modela jer je riječ o bravama koje su kod novijih i modernijih automobila ipak dosta sofisticiranije.

You may also like...