Motoristička jakna za nesmetanu vožnju motociklom

Bez obzira na to vozite li motocikl iz praktičnih razloga te uz pomoć njega izbjegavate gužve u prometu ili ste zagriženi motociklist kojem motocikli predstavljaju strast, hobi, možda čak i način života, svi su jednako svjesni da kiša, vjetar ili snijeg mogu narušiti iskustvo vožnje ili čak spriječiti vožnju. 

Kako vam nijedna vremenska nepogoda ne bi predstavljala prepreku, važno je imati kvalitetnu motorističku opremu u koju spada kaciga, obuća te motoristička jakna. Sva ta oprema pomoći će vam da neometano vozite te da vam tijekom vožnje bude ugodno i da u vožnji uživate. 

Što treba imati kvalitetna motoristička jakna

Motoristička jakna važan je dio motorističke opreme koja nam omogućuje da nam bude toplo iako vjetar puše, da ostanemo suhi čak i ako pada kiša te da nam ne bude hladno čak i kada zađe sunce. Mnogima je važan izgled motorističke jakne koji se uklapa u njihovu estetiku, ali postoje neki kriteriji koje svaki model treba zadovoljavati, a to su: 

  • Zaštita od udara u slučaju pada
  • Prilagodljivost vremenskim prilikama i temperaturi 
  • Udobnost 

Ukoliko ste sigurni da motoristička jakna zadovoljava sve navedene kriterije, možete početi razmišljati o željenom dizajnu i izgledu koji će onda biti samo dodatan plus. 

Idealne karakteristike motorističke odjeće 

Uz gore navedene kriterije koji čine motorističku jaknu prosječnom, postoje još neke karakteristike koje ona mora imati da bi bila savršena. Motoristička jakna može biti vodootporna ili nepropusna. Nepropusne jakne izrađene su od materijala koji štiti kožu od dodira s vodom, dok vodootpornost znači da se voda na njoj neće zadržavati. 

kvalitetne motorističke jakne
Kako vam nijedna vremenska nepogoda ne bi predstavljala prepreku, važno je imati kvalitetnu motorističku jaknu.

Motorističke jakne također trebaju biti prozračne kako se u njima ne bi nakupljao znoj i kako se u njoj ne bismo osjećali zagušeno. Također, poželjno je da budu izrađene od materijala koji izolira, odnosno da takav odjevni predmet zadržava toplinu. 

Dodatna sigurnost pri vožnji motocikla

Motorističke jakne mogu biti u jarkim bojama ili na sebi imati neke dodatke koji svijetle u mraku, što je preporučljivo kako bi se povećala sigurnost vozača, posebno ako vozi noću ili kroz maglu. 

Nova vrsta motorističke jakne

Zahvaljujući reflektirajućim prugama ili jakim bojama, suvozači će bolje vidjeti motociklista u prometu te se mogu spriječiti potencijalne prometna nezgode. Zato svakako imajte na umu i te stvari prilikom odabira moto odjeće kako biste bili sigurni da ćete kupiti ono najbolje za sebe.

U hladnim vremenskim uvjetima također morate brinuti o motoru, ali ništa vas neće iznenaditi ako koristite motorno ulje 10W40. Oznaka 10W znači da je ulje fluidno pri niskim temperaturama, olakšavajući pokretanje motora u hladnim uvjetima.

You may also like...