Kupaonski namještaj za moderan prostor

S obzirom da je većina stvari u kupaonici fiksna, uređenju kupaonice treba se pristupiti pažljivo i planirano. Jedan od dijelova koji ipak mnogo lakše i jeftinije možete zamijeniti je kupaonski namještaj. Ormarići, police i ladičari dio su kupaonice koji osim funkcionalnosti pruža priliku da se u prostoru poigrate vlastitim stilom.

Kod odabira veoma je bitno da odaberete komade koji su funkcionalni i kvalitetni. S obzirom da u kupaonici vladaju nešto drukčiji uvjeti nego u ostatku doma, bitno je da je kupaonski namještaj vodootporan, otporan na vlagu, ali i jednostavan za održavanje. To ponajprije znači da je bitno odabrati komade koje lako možete prebrisati, ali također da su barem djelomično otporni na jaka sredstva za čišćenje.

Igra bojama u kupaonici

Kako su kupaonice klasično u nekom tonu bijele, plave ili crvenkaste boje, većina namještaja može se pronaći upravo u tim tonovima. Ipak, to ne znači da cijelu kupaonicu morate urediti u jednom tonu jer takav prostor može se činiti monotonim. Tehnički kamen izvrsna je podloga za kupaonske, podne i zidne obloge s minimalnim brojem fuga.

Potraga za komadima u nekonvencionalnim bojama može zahtijevati nešto više truda, ali prostor može učiniti mnogo zanimljivijim i ljepšim. S druge strane, ako ne možete naći savršen kupaonski namještaj u zanimljivim bojama, lako mu možete dodati detalje od drugih materijala, koje će ipak dodati barem malo dinamike.

Ladice za puno prostora

Bitan dio kupaonskog namještaja je i njegova funkcionalnost. Lijep komadi malo znače ako u njima ne možete pohraniti sve što vam je potrebno. Kod prostora za pohranu najbolje je kombinirati otvorene i zatvorene police sa ladicama.

Otvorene police omogućuju čuvanje svakodnevnih potrepština nadohvat ruke, dok zatvorene police skrivaju sitnice koje ne koristite toliko često dalje od oka. Ladice su odličan način da iskoristite i teško dostupne kutke kupaonice i omogućite si lakši pristup.

https://www.youtube.com/watch?v=f7AuzBpPF5U

Vertikalno i horizontalno slaganje namještaja

Kupaonski namještaj dolazi u mnoštvu različitih dimenzija, bilo da trebate ormariće u visini pulta za umivaonik, viseće jedinice ili visoke ormare koji sežu gotovo do stropa. Kombinacija različitih dimenzija namještaja učinit će prostor zanimljivijim, ali i olakšati organizaciju jer više stvari moći ćete ostaviti nadohvat ruke. Primjerice, set za brijanje u visećem ormariću blizu ogledala, ili ručnike na polici visokog ormara kod tuš kabine. Tako ćete si olakšati život i učiniti kupaonicu intuitivnijom i lakšom za navigaciju.

You may also like...