MISIJA: NAPREDAK

Napredujte u karijeri uz ove savjete

Izgradnja karijere pravi je podvig. Da bi napredovali, morate uložiti mnogo dodatnih sati rada, prilagoditi se promjenama, znati više od drugih, obratiti pozornost na detalje, napredovati u timskom radu i još mnogo toga. Naporan rad u konačnici će se uvijek isplatiti, no do tog rezultata može proći podosta vremena, što kod nekih može biti izvor frustracija i nestrpljenja.

Savjetnici karijere mišljenja su da trebate ostati na poslu kada je to potrebno i zasukati rukave te napraviti potrebno u najkraćem mogućem roku. To će odati dojam da ste predani tvrtci i zainteresirani za napredovanje.

U napretku u vašoj karijeri pomoći će vam sposobnost prilagođavanja promjenama. Zaposlenici koji se opiru promjenama teško mogu napredovati. Uspješna prilagodba dat će vam i dodatan poticaj i više prilika.

Timski rad iznimno je bitna sastavnica uspješnog poslovanja. Umjesto da se pokušavate natjecati s kolegama, doprinesite timu jer će tako poslovni rezultati biti puno bolji.

Cilj svake tvrtke je maksimizacija profita, stoga, potrudite se da vaša tvrtka zaradi više. Time ćete porasti u očima nadređenih i njima dokazati da ste sposobni dati svoj obol uspješnim poslovnim rezultatima tvrtke. Istražujte nove tržišne prilike ili jednostavno više radite kako bi povećali prihode tvrtke.

„Kako napredujemo tako saznajemo granice naših mogućnosti“

U današnje je vrijeme iznimno važno konstantno se obrazovati i učiti nove stvari. Primjerice, možete učiti strane jezike, što je danas strahovito važno jer tvrtke sve više posluju na međunarodnom tržištu. Unapređujte i vještine koje su potrebne u vašem poslu. Informatička pismenost je danas također vrlo važna, stoga budite u korak s tehnologijom. Znanjem ćete ne samo impresionirati nadređene nego i dati dodatnu dimenziju tvrtki, koja to može iskoristiti kako bi iskoračili na više tržišta.

Važno je i odijevanje. Svečana i elegantna odjeća odat će o vama potpuno drugačiji dojam nego da ste obučeni u sportsku odjeću. Mnogi tu rade grešku, što se ne oblače prema poslovnom bontonu.

Mladi ljudi često rade greške na putu ka napretku u vlastitoj karijeri, pa tako mnogi nisu dovoljno aktivni jer smatraju da stariji više znaju, ne usude se predložiti nešto novo, kasne, ne primjereno se odijevaju i slično.

Nakon što dobijete prvi posao, potrebno je da nadređeni i kolege steknu puno povjerenje u vas. To će steći tako da uspješno obavite svoje prve projekte i da ne kasnite s izvršavanjem rokova. Profesionalni odnosi su vrlo važni. Idealno je biti u dobrim odnosima s kolegama jer će i tako oni steći povjerenje u vas.

Sve u svemu, za napredak u karijeri uložite dodatni napor jer će vas se to sigurno isplatiti.

You may also like...