Odaberite pravu tvrtku za spašavanje podataka

Podaci na bilo kojem mediju su mnogima iznimno vrijedni. Kada je riječ o računalima, oni se najčešće pohranjuju na disk, bilo da je riječ o tvrdom (HDD) ili čvrstom (SSD) disku. Tvrtkama su njihovi poslovni podaci vrlo vrijedan resurs i trebali bi puno pažnje posvetiti njihovoj zaštiti. Nažalost, ponekad tvrtke to zanemare i kad dođe do nekog problema s diskom, dogodi se da ostanu bez podataka.

Ipak, danas postoje i razne tvrtke koje vam mogu pomoći pri spašavanju podataka, no ponekad ih nije moguće spasiti u potpunosti ili ih nije moguće uopće spasiti, ovisno o stupnju oštećenja.

Odakle se sve podaci mogu spasiti

Kao što je već navedeno, danas postoje brojne tvrtke koje vam mogu pomoći kada ostanete bez podataka. Primjerice, odaberete li Anni spašavanje podataka će biti profesionalno odrađeno. Oni, kao i razne druge tvrtke nude spašavanje podataka s različitih medija. Neki od onih kod kojih najčešće dolazi do gubitka podataka su:

  • Diskovi u računalima
  • USB stickovi
  • Digitalni fotoaparati i dr.

Ovisno u mediju s kojeg je potrebno vratiti podatke, bira se i način na koji će se oni pokušavati vratiti. Odlučite li se za Anni spašavanje podataka, moguć je njihov povrat putem softvera ili hardvera.

Softversko spašavanje podataka

Anni nudi spašavanje podataka i softverskim putem. To je jednostavniji pristup, no valja napomenuti da se takav pristup ne može koristiti pri svakom kvaru nekog uređaja, nego samo ako je došlo do neke softverske greške. Primjerice, softversko spašavanje podataka je ponekad moguće napraviti kod računalnih diskova koji postanu koruptivni i slično.

Anni spašavanje podataka s različitih medija.

U ove svrhe se koriste specijalizirani programi koji prvo detaljno provjeravaju disk u potrazi za problemima, a nakon toga ih pokušavaju i popraviti. Netko će se možda i sam upustiti u ovo u kućnoj radinosti, ali ako niste sigurni u ono što radite, bolje taj posao prepustite profesionalcima.

Gubitak podataka zbog hardverskog kvara

Puni teži oblik gubitka podataka je zbog nekog hardverskog kvara. To može biti nešto banalno, poput prolivene tekućine po nekom uređaju, ali može biti i zbog kvara neke dotrajale komponente, npr. kvara diska. 

Anni spašavanje podataka za teži oblik gubitka podataka
Anni spašavanje podataka za teži oblik gubitka podataka poput nekog hardverskog kvara koristi posebne uređaje.

U tom slučaju, Anni za spašavanje podataka koristi posebne uređaje kojima je cilj popraviti taj hardverski kvar kako bi mogao dalje nastaviti sa softverskim popravkom, odnosno s vraćanjem podataka. Imajte na umu da ovakve usluge nisu jeftine pa se za njih uglavnom odlučuju tvrtke koje pod svaku cijenu žele doći nazad u posjed svojih podataka.

You may also like...