Regali za skladišta olakšavaju organizaciju

Dobra organizacija i pametno opremanje prostora veoma je bitno bez obzira radilo se o domu ili poslovnom prostoru, no ponajviše je bitno uređujete li kakvu arhivu ili skladište. A to su prostori u kojima se često nalazi velika količina stvari, koje moraju biti pomno organizirane kako bi pristup njima uvijek bio moguć. 

Upravo radi toga, odabir regala za skladišta jedan je od najbitnijih dijelova uređenja skladišta, koji će diktirati koliko ćete efikasno moći organizirati robu, koliko lako će ona biti dostupna i kako ćete ju moći premještati po skladištu.

Kvaliteta materijala regala

Prije svega, kada se odabiru regali za skladišta najviše treba paziti na to koliko je velika roba koju skladištite i koliko je veliko samo skladište. S obzirom na to, važno je također napomenuti kako je izrazito bitno odabrati one napravljene od kvalitetnih materijala i izrađene s brigom, kako biste se zaštitili od nesreća koje se lako mogu dogoditi. 

Regali za skladišta
Paletni regali za skladišta

Također, pri odabiru modela u obzir morate uzeti i količinu tereta koju oni moraju podnijeti. Svaki regal za skladišta ima svoju nosivost, pa je veoma važno da, želite li stvari skladištiti na siguran način, obratite pozornost kako ne biste prešli tu brojku.

Različite dimenzije regala za skladišta

Odabir dimenzija regala za skladišta ovisi o dimenzijama robe koju ćete na njih slagati, ali i o dimenzijama samog skladišta. Obični regali za skladišta s policama odlična su opcija za manja skladišta i arhive, jer se lako mogu uklopiti i u manje prostore. Etažni regali za skladišta savršena su opcija za velika skladišta u kojima se pohranjuje mnoštvo manjih stvari. Oni nude mogućnost penjanja na nekoliko etaža, pa vam za pristup najvišim policama nije potrebna dodatna pomoć.

Paralelni regali za skladišta namijenjeni su za robu koja se skladišti na paletama te ih je najčešće lako prilagoditi potrebnim dimenzijama, a imaju veću nosivost od modela s policama. Konzolni modeli savršena su opcija trebate li skladištiti robu velikih dimenzija i nestandardnih gabarita. Imaju velik raspon nosivosti i rasporeda, pa ih je lako prilagoditi svim vrstama robe. Na kraju, tu su i tzv. drive-in regali za skladišta, koji su posebno dizajnirani kako bi se među njima lako moglo voziti viličarima.

Pročitajte i članak o tome da se linearni ležajevi od ostalih vrsta razlikuju po tome što im nisu potrebne neke posebne osovine. Mogu se koristiti različite osovine, koje mogu biti i izrađene od različitih materijala.

You may also like...