Kreativni poslovni darovi

Poslovni darovi odličan su način da svoje suradnike i klijente nagradite za vjernost ili pak obilježite dobru poslovnu suradnju koja je rezultirala poslovnim uspjesima. Ipak, ponekad je teško odabrati dar koji će istovremeno oduševiti primatelja te pokazati vašu kreativnost. 

Idealni poslovni darovi prije svega trebali bi ovisiti o prigodi, no u njih bi također trebalo unijeti mašte, kako bi oni dobro predstavili vas, vašu tvrtku i posao kojim se bavite.

Kreativne sitnice koje možete poklanjati

Najbolji poslovni darovi su oni koji su upečatljivi i korisni, pa je stoga pri smišljanju poslovnog dara dobro pokušati se postaviti u cipele primatelja. Sigurni odabiri svakako su sitnice kao što su: 

  • pisaći pribor
  • stolni organizatori
  • USB stickovi
  • razne druge sitnice koje se često koriste u poslovnom svijetu
USB kao poslovni dar
Poslovni darovi mogu biti i
USB stickovi

Ipak, kako vaš poslovni dar ne bi bio jedan u moru istih, potražite načine da ga učinite upečatljivijim. Različiti oblici i simpatični dizajni uvijek su dobra ideja, no još popularniji danas su multifunkcionalni poslovni pokloni, kao :

  • kemijske olovke s laserskim pokazivačem
  • stolni organizatori s okvirom za slike ili pak kalendarom
  • USB stickovi koji funkcioniraju kao privjesak za ključeve ili pak dio nakita 

Takve i slične ideje uvijek su dobra polazna točka za kreiranje upečatljivog poslovnog dara koji primatelj zasigurno neće brzo zaboraviti.

Razmišljajte lokalno pri odabiru poslovnog poklona

Dobar poslovni poklon trebao bi reći nešto i o vama te o vašoj tvrtki. Zato su najbolji oni u kojima istovremeno darivate, ali i predstavljate svoju tvrtku. Ipak, za neke vrste poslova to je teško ili gotovo nemoguće, pa je druga najbolja stvar svojim poslovnim darom predstaviti svoju kulturu i lokalnu zajednicu. 

Poslovni darovi kao odlična reklama

Takvi poslovni darovi uključuju lokalne prehrambene proizvode poput sira, meda, vina ili kolača ili pak slične proizvode po kojima su vaša regija ili grad poznati, na primjer paška čipka ili šestinski kišobran. Oni će ostati upamćeni po svojoj unikatnosti, a istovremeno će vam omogućiti da steknete dobre veze i potaknete lokalnu proizvodnju. Gledano s financijskog aspekta, oni su često i isplativija opcija, jer se smanjuju troškovi prijevoza, a njihovu izradu je često moguće dogovoriti direktno kod proizvođača.

You may also like...