Roštilj na ugljen daje mesu odličnu aromu

Kada birate roštilj odaberite pametno i samo najbolje. Najbolji roštilj nije uvijek i najskuplji. Svaki majstor za roštilj će potvrditi – najbolji roštilj je roštilj na ugljen.

Kako odabrati pravi roštilj?

Odmah da potvrdimo, za potpuni dojam i užitak u roštiljanju, drveni roštilj je najbolji izbor. Drveni roštilj daje posebnu čar roštiljanja. Roštilji na ugalj mogu biti klasični sa žicama, ili pak oni malo bolji sa kamenom pločom.

Bez obzira koji roštilj imali, ako je ispod potpala na drveni ugalj, imat ćete sve potrebne preduvjete da razveselite ekipu uz roštiljadu.

Dobar i kvalitetan roštilj ugljen može se pronaći po povoljnim cijenama. Tu su naravno i skuplji modeli, ali je cijena nešto viša zbog kakvoće izrade a ne zbog činjenice da rade na ugalj. pronađite roštilj već za par stotina kuna i budite domaćin koji će imati zadovoljnu i veselu ekipu u svom dvorištu. Pozovite prijatelje da uživaju u najboljim mirisima roštilja, i naravno dobroj klopi. Osim podloge za potpalu, kada kupujete roštilj gledajte uzeti neki sa kvalitetnom rešetkom ili gradelama. Dobro je kupiti roštilj sa rešetkom od crnog željeza jer se lakše održava i dugotrajnija je.

Kako spremiti roštilj?

Kada ste već odabrali dobar roštilj na ugljen, potrudite se biti dobar majstor i ponudite ekipi najbolje komade mesa sa roštilja. Dobro uradite potpalu, jer će od potpale ovisiti pečenje mesa. Mnogi se ovdje prevare jer ne znaju da je potpala najvažnija stvar, i najbolja priprema za dobro pečeno meso. Možete imati najbolje komade mesa, i najskuplji roštilj, ali ako ne znate uraditi pripremu – zeznuli ste stvar.

Meso može biti jače pečeno izvana, a iznutra ostati sirovo. Da se to ne dogodi, pripremu izvedite na sljedeći način: ugljen dobro zbijte kako biste istisnuli zračni prostor između komada ugljena. Pospite ugljen pepelom koji je rasut po vrećici, da se sve pretvori u žar. Ako je potrebno, vatru slobodno pojačajte komadima starih daščica, komadića kartonskih kutija ili dijelova gajbi koje su pri ruci. Svi komadi drveta idu u roštilj i pomoći će da se ugljen što bolje užari. Meso nemojte stavljati sve dok se nije stvorilo dovoljno žara, i dok se plamen vatre ugasi.

A da če vam biti prijatno uz dobru hranu trebaju vam i dobre vrtne stolice i stolna svjetla. Više o njima možete pročitati ako slijedite linku.

You may also like...