Stolna svjetla – na što obraćati pažnju i kako odabrati?

Prostor u kojem živite odraz je vašeg stila i osobnosti pa čak i maleni detalj kao što su stolna svjetla može uljepšati taj prostor ili učiniti suprotno i nagraditi ga.

Stoga prije odlaska u kupovinu morate precizno odrediti stil lampe koji želite i koja će se najbolje uklopiti u željeni prostor. Posebnu pažnju obratite na to da žarulja na vašoj stolnoj lampi ima dovoljno širok raspon svjetlosti, ali je bitno i da stolna svjetla obavezno moraju imati svjetlo koje se raspršuje, a ne ono koje stvara krug svjetlosti pa će izuzetno umarati vaše oči.

Dobro stolno svjetlo čuva vaš vid

Jako je bitno da dobro osvijetlite čitavo područje koje koristite za rad, ali ne smije biti blještavila jer ono će onemogućiti normalan rad. Također je bitno znati da stolna svjetla morate postaviti na suprotnu stranu od ruke koju koristite za pisanje, inače će vam se kontinuirano stvarati sjene i ometati vas.

Godine su veliki faktor kod kupnje stolna svjetla iz razloga što sa godinama rastu potrebe za količinom svjetlosti. Ipak ne treba pretjerati jer jaka svjetlost kod starijih osoba pak može izazvati glavobolje i upale oka kojem je teško podnijeti taj napor. Bitno je i kakva je snage svjetlo kada trebate nešto uraditi. Ako imate recimo u kuhinjski piši-briši naljepnice, morate naravno vidjeti šta na njima piše.

Stolno svjetlo ima mnoštvo varijacija

Postoji mnogo vrsti stolnih svjetiljki i najbolje ih je kombinirati i sa ostalom rasvjetom.

Odlična odlika današnjih stolnih lampi je i što ih se može naći u različitim bojama, veličinama i oblicima pa ćete vrlo brzo naći one koje će pristajati vašem stolu i prostoru, a naglasiti vaš stil. Obično im se može regulirati jačina svjetlosti ovisno o tome za koju funkciju ih trebate. Odličan izbor je i tzv. “arhitektno stolno svjetlo“ koja je napravljena sa dugačkim postoljem pa je dovoljno visoka da dobro osvijetli čitavi radni stol.

Postoje stolna svjetla koja imaju  fleksibilnu ručicu koja se lako prilagođava i one će omogućiti dobru prilagodbu svakoj radnji. Također postoje i modeli štedljivih stolnih svjetiljki jer se pokazalo da se kod dugotrajnog korištenja može smanjiti potrošnja energije.

Postoji i ukrasno stolno svjetlo koje nije namijenjeno radu kao što je čitanje i pisanje već je njegova osnovna namjena ublažavanje jakog stropnog svjetla i pružanje intimnije i ugodnije atmosfere.

Iznajmljivanje alata (štemalice,pikameri,bušilice,brusilice i ostalo) potrebnog za rušenje sa rukovaocem (ne snose se troškovi kvara mašine) i usluge rušenj. Čitajte više …


Vanjska svjetla za rasvjetu dvorišta. U nastavku smo napravili zbirku nekih fantastičnih ideja za vanjsku rasvjetu koja vas može inspirirati kako pretvoriti dvorište u čarobno mjesto. Čitajte više …

You may also like...