Uljepšajte podove auta

Kada kažemo ljepota automobila obično prvo pomislimo na boju, nekakve specijalne dodatke i slične stvari, a da pri tome ni sami ne vidimo neke bitnije i običnije stvari. Baš takve su stvari su, primjera radi, podovi automobila. Iako na njih ne obraćamo mnogo pažnje, svakako mogu doprinijeti, ali i uzeti od imidža samog automobila.

Tepisi nisu samo za kuće

Svi znamo da na sam pomen riječi tepih, mislimo na tepihe za sobe u našem stanu. Ipak, tepisi se mogu vezati i za druge stvari, primjerice automobil. Auto tepisi (http://www.withcar.hr/ponuda/avto-tepisi) su danas postali prava industrija upravo zbog uljepšavanja i čuvanja podova automobila.

Stari i otrcani tepisi jako štete imidžu bilo novog bilo starog automobila i samim tim uništavaju mu izgled. Ako pripremate vaš automobil za prodaju, odličan korak bi upravo bio zamjena starih auto tepiha. Isto se odnosi i na obnovu i saniranje automobila.

Vrste tepiha

Vjerojatno ste primijetili da nisu svi auto tepisi isti. Osim, očiglednih, razlika u modelima za različite automobile (autotepisi za BMW, Fiat, Audi, …), tu su i razlike u materijalima izrade tepiha. Tako imamo tekstilne i gumene auto tepihe.

Tekstilni tepisi za auto su specifični po tome što daju nešto dotjeraniji i ljepši izgled podovima auta, ali i samom autu. Gumeni auto tepisi su dugotrajniji, ali nemaju tu određenu toplinu koju pružaju tekstilni auto tepisi.

Ipak, u periodu zime tekstilni tepisi se mnogo brže zagrijavaju i zadržavaju toplotu, dok je gumu izuzetno teško, pa čak i nemoguće ugrijati, tako da su ovi tepisi mnogo pogodniji ako automobil često vozite u uvjetima nižih temperatura. S druge strane imamo gumene tepihe koji se za razliku od tekstilnih mnogo teže prljaju i lakše čiste.

Zaključak

Iz svega navedenog zaključujemo sljedeće – obje vrste su dobre, ali sve zavisi od vaših potreba. Ako radite i živite u ruralnom području i području gdje ima dosta prljavštine onda vam je svakako bolja opcija gumeni auto tepih.

Ako, ipak, živite u gradu ili hladnijem području onda tekstilni tepih za vas predstavlja idealno rješenje. Bilo kako bilo zamjena tepiha je jedan korak naprijed u unaprjeđivanju enterijera automobila, tako da kupovina bilo kog tepiha i zamjena starog i otrcanog svakako jeste pozitivna promjena.

Ali ako vas interesuju auto dijelovi morate da pročitate ovaj naš najnoviji članak.

You may also like...