Auto nosači za bicikle su veoma korisna oprema

Približavamo se proljeću, što znači da vožnja bicikle ponovno postaje omiljena aktivnost tijekom vikenda i sunčanih dana. Budući da su danas prometnice pretrpane s automobilima, najljepše je voziti bicikle u prirodi. Problem se javlja kod transporta, jer je vožnja u automobilu nemoguća za cijelu obitelj. Zbog toga će vam pomoći auto nosači za bicikle, koji se jednostavno montiraju na auto i služe za prijevoz bicikli do omiljene destinacije.

Nosači za bicikle se jednostavno montiraju
Nosači za bicikle se jednostavno montiraju na auto i služe za prijevoz bicikli do omiljene destinacije.

Kroz ovaj tekst upoznati ćemo vas s raznim vrstama koje možete udabrati, njihovim prednostima i manama te gdje ih možete kupiti po odličnim cijenama.

Vrste nosača za bicikle

Postoje razne vrste koje se razlikuju prema načinu montaže na automobil. Osim toga, razlikujemo i razne oblike i varijacije nosača te veličine, tj. koliko se bicikala može montirati na njih. Tri glavne vrste su:

  • krovni nosači za bicikle
  • nosači za stražnja vrata
  • nosači koji se montiraju na kuku

Svaka od ovih varijacija ima određene prednosti i mane, no zasigurno su najbolji oni koji se montiraju na krov. Tako se vozilo neće povećavati ni sa jedne strane, niti otežavati preglednost prilikom vožnje. Jedino na što morate paziti je da ne ulazite u niske garaže ili tunele.

Također, ne propustite članak pod naslovom: Sve više vozača posjeduje dizalicu za auto

Montaža nosača za bicikle

Nosači za bicikle jednostavno se montiraju na vozilo prema uputstvima koja dolaze uz njih. Za montažu nosača na stražnja vrata i kuku nisu potrebni nikakvi dodatci, dok se nosači za krov postavljaju na krovne nosače vozila. Ako ih uz vozilo niste dobili, tada ih je potrebno kupiti odvojeno. 

Prilikom montaže budite potpuno posvećeni i pripazite da ih sigurno montirate i pričvrstite. Ista stvar vrijedi i za postavljanje bicikala, jer sigurnost uvijek mora biti na prvom mjestu. U slučaju da nisu dobro pričvršćene, postoji mogućnost da će uslijed otpora zraka pasti s vozila, a to osim štete na njima stvara rizik i za ostale sudionike u prometu.

Kod nosača za stražnja vrata obratite pažnju da je namijenjen za vaš model automobila, jer u protivnom njegovo monitranje na auto neće biti sigurno!

Gdje se mogu kupiti nosači za bicikle?

Ako ste u potrazi za dodatnom auto opremom i trebaju vam nosači za bicikle, tada je web trgovina WithCar odličan izbor za kupnju. U ovoj trgovini dostupni su razni korisni dodatci za vaše vozilo, popularnih i pouzdanih brendova. Jednostavno odaberite sve što vam je potrebno i nakon narudžbe će paket biti dostavljen na vašu kućnu adresu. 

You may also like...