Dedicirani serveri za najzahtjevnije korisnike

Planirate li otvoriti vlastitu web trgovinu ili neke važne poslovne stranice, morate osigurati da su one smještene na dobrom serveru, a sve kako bi stalno bile dostupne na internetu te kako bi im korisnici mogli pristupiti u bilo kojem trenutku. Danas tvrtke nude razne hosting pakete, no za ovakve svrhe morate potražiti najbolje moguće rješenje. Primjerice, odaberete li dijeljeni internetski hosting, može doći do problema s resursima servera zbog njegovog korištenja od strane drugih korisnika.

Zato se u ovakve važne poslovne svrhe ugovaraju dedicirani serveri koji vam nude najveći stupanj prilagodljivosti, ali i mogućnosti.

Što sve nude dedicirani serveri

Dedicirani serveri na internetu su zapravo računala koja su neprekidno spojena na internet, ali razliku u odnosu na obična računala je u tome što su oni smješteni na posebnim lokacijama, najčešće u velikim podatkovnim centrima. Tako su oni osigurani od raznih mogućih mehaničkih oštećenja te vam jamče najvišu razinu sigurnosti. Također, kada ugovorite dedicirani server, tada je on samo vaš na korištenje, što znači da vam drugi korisnici nikako neće utjecati na njegov rad.

Dedicirani serveri na internetu su zapravo računala neprekidno spojena na internet
Dedicirani serveri na internetu su zapravo računala koja su neprekidno spojena na internet.

Uz sve to, moći ćete odabrati i određene hardverske komponente koje želite da vam budu ugrađene, a moći ćete i upravljati svim potrebnim podešavanjima kasnije.

Čitajte i sljedeći članak: Chromecast za digitalno povezivanje na velikom ekranu

Chromecast nam omogućuje da jednostavno i bez napora dijelimo trenutke radosti i informacija s prijateljima i obitelji, stvarajući nezaboravno iskustvo zabave.

Vrste namjenskih servera

Dedicirani serveri se još zovi i namjenski serveri, a možete se odlučiti za dvije vrste:

  • Upravljani
  • Neupravljani

Upravljani su oni kojima upravlja tvrtka putem koje ste ugovorili tu uslugu. To znači da se ona brine da je dedicirani server ispravno podešen i da sve funkcionira kako treba. To je odlično rješenje za one koji žele najbolju moguću uslugu hostinga, ali nemaju dovoljno znanja da se sami brinu o svemu.

Neupravljani dedicirani server je onaj koji je isljučivo vama predan na korištenje i vi ste odgovorni za njegovo podešavanje i funkcioniranje. Imajte na umu da za administraciju jednog takvog servera morate imati dobro informatičko znanje.

Jednostavna administracija putem raznih sučelja

Bez obzira za koju vrstu hostinga se odlučite, morate koristiti neko sučelje putem kojeg možete upravljati svim funkcijama. Kada je riječ o dediciranom hostingu, kao najbolje se pokazalo cPanel sučelje putem kojeg se vrlo jednostavno upravlja svim opcijama.

Što su dedicirani serveri na internetu?

Riječ je o grafičkom sučelju koje je vrlo slično korištenju raznih Windows programa na koje je navikla većina korisnika. Zbog toga se svi brzo naviknu na korištenje ovog sučelja pa je upravljanje hostingom uz njega puno jednostavnije.

You may also like...