Uredski materijal koji je neophodan za svaki posao

Uredski materijal je jako zanimljiva tema, iako se mnogima možda ne čini tako na prvi pogled. Zanimljivo je kako ga vole djeca, vrtićarci, školarci, ali i odrasli ljudi – pogotovo oni koji se bave umjetnošću, imaju kreativne hobije ili jednostavno vole pisati i ispunjavati svoje liste ili planere.

Dobar uredski materijal može se koristiti u mnogo različitih prilika i posebno je zanimljivo kako i oni koji mnogo rade u digitalnom svijetu svejedno vole tu i tamo nešto zapisati. Ako radite u uredu, vjerujemo da znate koliko vas ponekad dobar uredski pribor može motivirati. Ako pak radite s djecom ili ste dijete u duši, znate kako kreativnosti nikad nije dosta!

Koji uredski materijal je dakle bitan? 

Naravno, od očitih stvari, potreban vam je namještaj – stol, stolac, možda neko postolje na noge. Ipak, ono što je nama zanimljivije su male stvari:

  • kemijske, 
  • markeri, 
  • teke, 
  • spajalice,
  • klamerice, 
  • papiri, 
  • notesi, 
  • škare, 
  • omotnice, 
  • olovke… 

Sve ove stvari mogu biti odličan promotivni poklon za vaše klijente ili suradnike, a oni koji dođu u vaš ured na sastanak svakako će vidjeti koliko pažnje pridajete svom poslovanju.

Promotivni materijali

Ako izradite promotivni uredski materijal, između ostalog na neki način dobivate i besplatnu reklamu jer će osoba sa sobom okolo nositi kemijsku i koristit će ju na raznim mjestima. Tko zna, možda ju nekome i posudi! Dakle, pribor za pisanje je “must have” za sve i zato je posebice koristan. Imajte na umu da će vam on poslužiti u marketingu zato što je prilično jeftin, praktičan, ali i raznovrstan.

USS stick
USB stick možete koristiti kao uredski material ili promotivni materijal

Neki “nekonvencionalni” komadi uredskog pribora mogu biti USB stick ili kalkulatori. Zaista, u tom širem kontekstu, gotovo sve može biti uredski pribor. Ipak, ostat ćemo u onom užem značenju istog te ćemo se fokusirati na njegovo korištenje.

Namjena promotivnih materijala

Prva namjena koju ima uredski materijal jest naravno ona praktična – i vama i vašim radnicima treba pribor, a posebice onima koji vode papirologiju i bave se konstantnim zapisivanjem. Znate li da su oni koji zapisuju svoje ciljeve puno fokusiraniji na njih i puno je veća šansa da će ih zaista ispuniti?

Uredski material - olovke
Olovke kao uredski material

Druga namjena je promotivni sadržaj ili pak neka vrsta promotivnog dara. Osim što biste uvijek trebali imati barem kemijske sa svojim logotipom (obično i notese) kao znak neke profesionalnosti, a i radi se o povoljnijim investicijama, nije loše nakon nekih sastanaka, kampanji i sličnih stvari darivati svoje klijente, slušatelje ili pak najkreativnije komentatore.

Treća namjena jest uljepšavanje estetike vaših društvenih mreža, kao što su Facebook, Instagram, … Da, ovo vam sigurno nije palo na pamet, ali je jako dobra metoda da pokažete drugima da vam je stalo do profesionalnog rada i striktno poslovnih odnosa! Ako na Instagram ili Facebook postavite fotografiju svog ureda, uredskog stola, neki “behind the scenes” ili nešto slično, a vidi se vaš promotivni materijal i zanimljiv uredski pribor, izgledat ćete profinjenije.

Personalizirani pokloni jedna su od najboljih stvari koje možete dobiti, a ujedno su i četvrta namjena uredskog pribora. Razmislite – pa tko ne voli imati kemijsku sa svojim imenom, najdražim citatom, imenom najdražeg filma ili serije? Mi znamo da bismo mi sigurno to voljeli.

Personalizirani pokloni

Ako i vas zanimaju personalizirani pokloni, dat ćemo vam neke ideje i savjete. Prvi korak u izradi jest da nađete nekog tko će vam pouzdano izraditi vaš personalizirani poklon. To može biti ili obrt ili tvrtka, ali svakako bi bilo dobro da pregledate njihovu web stranicu, ponudu te njihovu politiku privatnosti, opcije dostave, plaćanja i slično.

Sumnjate li još uvijek u uspjeh promotivnih darova?

Nadalje, morate se odlučiti kakav ćete personalizirani poklon darivati. Razmislite o tome što bi bilo korisno nekoj osobi i koji će joj uredski pribor (ili možda ipak šalica ili privjesak za ključeve) biti najpraktičniji. Ako osoba nije posebno zainteresirana za neki hobi ili nešto slično, u tom slučaju bi bilo najbolje da se fokusirate na nešto što je vrlo općenito i svi mogu koristiti.

Možete na dar staviti ili neku sliku ili neki citat ili neku internu šalu, a najlakše je uvijek staviti samo ime te osobe ili neki natpis kao “sretan rođendan” ili “sretna godišnjica”. U svakom slučaju možete dodatno personalizirati dar biranjem boje i pronalaskom nekog lijepog pakiranja – to ponekad možete naći odmah u onoj trgovini gdje ste naručili proizvod.

Ne zaboravite – ovakvi se pokloni moraju naručiti dovoljno rano kako bi stigli na vrijeme, to je obično broj jedan problem u ovoj situaciji.

You may also like...