Kako riješiti zatvor stolice s promjenom svakodnevice

Način života koji danas „njegujemo“ idealan je za stvaranje raznih zdravstvenih problema. Jedemo hranu koja je procesirana i rafinirana što znači da često nema puno vlakana i teže se kreće kroz crijeva. Mi ne treniramo i ne šećemo dovoljno da bismo tijelo natjerali na uvijanje i pokrenuli peristaltiku naših crijeva. Stres može biti užasno kompliciran faktor jer u nekom slučaju stvara prebrzu, a u drugom presporu probavu. Kod svakog se manifestira na drugačiji način. Kroz današnji tekst saznajte kako riješiti zatvor stolice.

Što znači problem sa zatvorom?

Ako imate probleme sa zatvorom, to može značiti nekoliko stvari. Može značiti da ima loše navike i da pritom pušite, pijete ili živite stresan lifestyle. Može značiti da imate neki zdravstveni problem za koji ne znate i bilo bi dobro da posjetite gastroenterologa i stručnjaka za endokrini sustav, da provjerite je li sve u redu.

Kako riješiti zatvor stolice

Ipak, ima onih trenutaka kad se jednostavno desi. Ili se prejedemo ili imamo neki stresan period ili pijemo neke lijekove koji uzrokuju zatvor kao popratni efekt. U takvim situacijama dobro je imati „as u rukavu“ i brzo nešto poduzeti prije no što situacija postane bolna.

Što napraviti u onim situacijama kad znate da imate zatvor  i kako riješiti zatvor stolice? Ako prođe 10 dana bez da ste imali stolicu, definitivno se obratite doktoru. Ako vas i prije tih 10 dana počne jako boljeti trbuh ili crijeva, idite u bolnicu!

Kako riješiti zatvor stolice?

Dakle, možete probati kapsulu aloe vere! Ona je vrlo tekuća i stimulira probavu. Prirodna je alternativa za razne štetne lijekove i pomoći će vam da dostignete rezultate koje želite prilično brzo. Izbjegavajte hranu koja dodatno zatvara – kruh, čaj, mliječne proizvode, banane i marelice te čokolada vaši su najgori neprijatelji.

https://www.youtube.com/watch?v=Yns6lxNu7rw

U krajnjem slučaju koristite čepić koji se rektalno umeće. Čak i ako vam probava sama od sebe proradi, može se desiti da je onaj dio koji stoji jako dugo pri kraju debelog crijeva jako dehidriran i da vam uzrokuje bolne situacije ili hemeroide. I definitivno sljedeći put – bolje spriječiti nego liječiti. Uhvatite se zdravih navika!

Donat Mg može pospješiti probavu

Još jedan odličan dodatak, koji možete konzumirati, je Donat Mg. Ako se pitate kako riješiti zatvor stolice, ne morate čekati da problem prođe sam, već probavni trakt možete ubrzati koristeći Donat Mg. Osim zatvora, pomaže i kod žgaravice, a idealno ga je piti nakon jela, kako bi tjelo moglo brže probaviti hranu koju smo unjeli u njega.

You may also like...