Pojednostavite poslovanje uz program za fakturiranje

Račun tj. faktura je osnova svakog obrta ili prodajne jedinice, a zakonska regulativa što se tiče fakturiranja računa je vrlo jasna: izdavanje računa je obavezno, a kršenje ovog zakona je kažnjivo, i kazne mogu biti rigorozne. Upravo tome služi program za fakturiranje koji će znatno olakšati vaše poslovanje i vođenje računa.

Osim novčanih kazni postoji i ozbiljna kazna privremenog zatvaranja obrta ili prodajne jedinice što dugoročno može načiniti veliku štetu poslovanju.

Na što treba paziti kod programa za fakturiranje?

Kako bi izbjegli ove crne scenarije, obavezno je izdati račun. Printanje računa koji se odmah daje kupcu najjednostavniji je način izdavanja računa – fizički način izdavanja računa. Elektronički način izdavanja računa daje se kupcu elektronskim putem.

Elektronsko fakturiranje je danas iznimno zastupljen način izdavanja računa jer objema stranama, i kupcu i prodavaču, donosi veliku uštedu vremena. Zbog svega gore navedenog na tržištu postoji mnogo programa, različitih kvaliteta i cijena, no koji program za fakturiranje odabrati?

Na što trebate obratiti pozornost kod kupnje programa za fakturiranje?

Kako bi vam poslovanje bilo što jednostavnije, a obuka radnika kraća, najjednostavnije i najelegantnije rješenje za vas je program za fakturiranje koji ima jednostavno sučelje,  jer će se svi zaposlenici brzo prilagoditi novoj tehnologiji na radnom mjestu.

Većina programa za fakturiranje ima mogućnost personalizacije, tj. oblikovanja programa po svojim preferencama i željama.

Ako je u pitanju mali obrt, najjednostavnije sučelje je najbolje rješenje. Ako je riječ o većoj kompaniji, svakako je dobro nabaviti jako kvalitetan program za fakturiranje u kojem će biti dozvoljene preinake i promjene kao što su mijenjanje logotipa, izgleda fakture ili podataka stalnih kupaca.

Takvi programi imaju i dodatne mogućnosti stvaranja baze kupaca ili automatsko popunjavanje obrasca po napravljenoj shemi.

Izvrsno je ako imate i još neke dodatne mogućnosti kao što su kopiranje računa, automatsko knjiženje računa, pisanje ponuda i slični zahtjevi koji se vrlo često pojavljuju u vašem poslovanju.

Tijekom kupnje programa i traženje idealnog programa za fakturiranje, možda ćete naići na ilegalne kopije poznatih profesionalnih programa. Nemojte nasjedati na ovakve ponude jer vaš je posao previše bitan da ga prokockate kupnjom ilegalnog software-a.

Ako želite saznati kakve su takse i PDV u hrvatskoj, onda si sa klikom na link pročitajte više o toj temi.

You may also like...