Vaš prostor na internetu

Postavljanjem vašeg sajta na internet vi s ostatkom svijeta dijelite različit sadržaj. Danas sadržaj koji možete postaviti na internet jeste zaista neograničeno raznolik, no kako to obično biva – sve je nečim ograničeno bilo da se radi o stvarima na internetu ili u stvarnom životu.

Skladište podataka

Skladište podataka na vašem računaru jeste vaš disk bilo da imate HDD ili SSD. Isto takvo skladište svih podataka na internetu postoji širom svijeta u takozvanim data centrima, to jeste centrima podataka. Da bi se ovim podacima pristupilo koriste se serverski resursi koji imaju sklop računara, ali zapravo funkcioniraju malo drugačije.

Web hosting kompanije onda iznajmljuju ovaj prostor ili kreiraju isti za sebe te ga kasnije preprodaju krajnjim kupcima – svim onima koji žele svoj dio podataka na internetu! Proširivanjem interneta na Balkanu i u Hrvatskoj pojavile su se i prve firme i prvi hrvatski web hosting (https://www.plus.hr/hosting/web-hosting/).

Dođite do vašeg dijela

Svatko tko želi može da postane korisnik i da uzme dio prostora na koji je umrežan hrvatski web hosting. Ono na što morate paziti prilikom izbora vašeg provajdera jesu sljedeće stvari. Za početak pripazite na neke klasične znakove da se radi o dogovoru „previše dobrom da bi bio istinit“.

Takvi znakovi su obično obećavanje neograničenog prostora, protoka ili nečeg sličnog. Zapamtite ništa nije neograničeno, pa tako ni prostor koji dobivate zakupom hostinga. Iako se neke veće firme koje dobro kotiraju među internet znalcima mogu pohvaliti neograničenim resursima, u stvarnosti ih nitko nema to zapamtite.

Cijena i kvaliteta

Omjer cijene i kvaliteta koji dobivate može biti raznolik, no ono što je za vas najbitnije jeste da vaš sajt radi što više i da ima što veći takozvani up time. Želite također da poboljšate korisničko iskustvo na stranici, tako da bolji resursi dolaze ovdje do izražaja.

Na kraju dolazi i ona najveća prepreka za sve one koji prave svoje prve stranice na internetu – novac. Novac zaista jeste važan jer bez dobre cijene zasigurno nećete dobiti kvalitetnu hosting uslugu. Hrvatski web hosting (npr. vps hosting) jeste napredan i svakako da se trebate bazirati na izbor domaćeg i pouzdanog provajdera kod kojeg ćete dobiti dobre usluge po niskim cijenama.

Ako vas interesuje najpovoljniji hosting onda pročitajte naš najnoviji članak.

Oglašavanje online trgovine. Imate web shop, a ne koristite nikakve metode oglašavanja internet merketinga? Gotovo nemoguće u današnje vrijeme! Čitajte više …

You may also like...