Ulažite u svoju poljoprivredu

Svi koji se bave bilo kojom vrstom poljoprivrede, bilo da se radi o onoj za vlastitu ili široku upotrebu, znaju da su ulaganja u istu nužna. Osim što se mora ulagati u dobro sjeme i primjerena gnojiva, vrlo je važno ulagati i u dobre sustave za zalijevanje. 

Naime, dobar sustav omogućit će vašim biljkama optimalnu količinu vode koja je nužna za njihov rast i razvoj. Ukoliko biljka dobro raste, ima optimalne vanjske uvjete, optimalno gnojivo tada će i urod koji će ona dati biti i više nego dobar. Ukoliko ne znate odakle početi, nastavite čitati.

Idealni kandidati za sustave za zalijevanje

Osnovni uvjet za sve one koje zanimaju sustavi za zalijevanje je izvor vode iz kojeg će se crpiti voda. Kada je taj kriterij zadovoljen tada možete birati između sljedećih sustava:

Idealan izbor bit će onaj sustav zalijevanja koji najviše prati vaše potrebe, odnosno onaj koji se najbolje prilagođava konfiguraciji terena na kojem se nalazi vaš usjev, potrebama vašeg usjeva i slično. O svemu tome uvijek se možete posavjetovati i sa stručnjacima koji će vam preporučiti najbolji izbor za vas.

Za dugotrajan rast biljaka

Kada je riječ o sustavima zalijevanja tada se kao najpopularniji izbor poljoprivrednika u posljednjih desetak godina pokazao sustav za zalijevanje kap na kap. Ova vrsta ima najbolje karakteristike za većinu poljoprivrednika jer troši najmanje vode i energije, a ujedno je i primjerena svim vrstama tla.

Sustav za zalijevanje kap na kap.
Najpopularniji izbor poljoprivrednika u posljednjih desetak godina pokazao sustav za zalijevanje kap na kap.

Za najbolje performanse valja postaviti dobre i kvalitetne cijevi te integrirane kapaljke koje su se pokazale kao najdugotrajnije i najbolje. Osim toga, kroz njega, osim vode, može se primjenjivati i tekuće gnojivo što je odlična prednost.

Rješenje za ozbiljne poljoprivrednike

Ukoliko ste osoba koja se aktivno bavi poljoprivredom za širu upotrebu, tada će najbolji sustav za zalijevanje za vas biti neki od mobilnih modela. Oni se najčešće koriste kod velikih nasada, no oni troše i puno više energije i vode od drugih modela. 

Mobilni modeli sustava za zalijevanje kap na kap.

Ipak, ova vrsta pruža veće mogućnosti i bolju automatizaciju rada zbog čega se brojni poljoprivrednici odlučuju na kupnju i ugradnju ovog sustava. Također, ovi sustavi su otporniji na začepljenja cijevi pa su troškovi održavanja niži. Za sve dodatne značajke ovakvog sustava zalijevanja, raspitajte se u trgovini koja prodaje opremu za vrt i saznajte koji model će biti najbolji za vaše potrebe.

You may also like...