Igrajte se izgledom uz perike

Perike su danas postale modni detalj koji omogućuje da, kada god to želite, u potpunosti promijenite frizuru, duljinu i boju kose. Ipak, kupujete li periku važno je znati koje su vrijedne ulaganja i kako se o njima brinuti, kako bi što dulje bile lijepe, meke i guste.

Perike, kao i ekstenzije za kosu, mogu biti napravljene od dvije vrste materijala:

  •  umjetnih vlasi
  •  prave kose. 

Za koje ćete se odlučiti prije svega ovisi o vama, no generalno gledajući, svaka ima svoje pozitivne i negativne strane. Prirodna kosa traži više održavanja, no također nudi više prostora za eksperimentiranje. S druge strane, umjetne vlasi odlične su tražite li opciju koja će i nakon pranja zadržati oblik i frizuru.

Izgled perike

Važno je napomenuti kako je svaku periku prije nošenja potrebno urediti, kako bi njena frizura odgovarala veličini i obliku vašeg lica. Stoga budite spremni uzeti škarice u ruke i prilagoditi je sebi – ili pak otiđite frizeru i zamolite da netko spretniji to učini za vas. 

Perike su danas postale modni detal
Kvalitetne perike

Važno je također napomenuti da je potrebno pripaziti i na način na koji su vlasi perike upletene u kapu – neke perike su pletene tako da samo možete birati kako ćete ih nositi, dok druge imaju fiksan razdjeljak kojeg ne možete micati.

Održavanje perike

Perike se, kao i vaša vlastita kosa, s vremena na vrijeme moraju oprati. Najveći problem predstavlja sama kapa perike, koja je u konstantnom dodiru s vašom kožom i kosom, pa ju je potrebno svako toliko dobro oprati.

Kod pranja, važno je pripaziti na to da se vlasi perike ne zapetljaju jako, a kod sušenja dobro je periku postaviti tako da ne izgubi oblik.

Uređivanje frizure

Ovisno o tome od kojeg je materijala perika, otvarat će vam se i nove mogućnosti uređenja perike. Sve perike mogu se prati, s time da se kod onih od ljudske kose za održavanje može koristiti i običan regenerator, dok je kod umjetnih vlasi potrebno nabaviti posebne proizvode. 

Neke perike otporne su i na toplinu, pa ih možete sušiti fenom i ravnati ili kovrčati peglama i figarom. Želite li mijenjati boju perike, važno je provjeriti smiju li se vlasi perike bojiti, i, ako smiju, kojim bojama.

You may also like...