Koje su prednosti LED žarulje e27?

LED tehnologija i njena popularnost raste iz dana u dan i s vremena na vrijeme ona će zasigurno u potpunosti zamijeniti stari model rasvjete, a prednosti LED žarulje E27 u odnosu na klasične žarulje s žarnom niti su nevjerojatne. Kako se sve više koriste, LED tehnologija pokazala se je i na testiranjima kao kvalitetniji i isplativiji način rasvjete u odnosu na normalne žarulje s žarnom niti.

Osim toga LED žarulje već su gotovo u potpunosti zamijenile halogene sijalice u automobilima, što je još jedan od pokazatelja njihovih dobrih svojstava.

Skuplja početna investicija, no znatno jeftinija dugoročna

LED žarulje E27 imaju propisani vijek trajanja od oko 50 tisuća radnih sati, što znači da u odnosu na obične žarulje koje za osvjetljenje koriste žarnu nit, traju znatno dulje. U početku koštaju nešto skuplje od klasičnih žarulja sa žarnom niti, no na dugoročno ispadne da LED žarulje E27 traju, dok bi se zamijenilo više običnih žarulja i to na dugoročno ispadne puno jeftinije. Uz to LED žarulje E27 troše i znatno manje električne energije, što znači da ćete i na tom polju uštedjeti. Sve u svemu LED tehnologija u odnosu na obične žarulje ima niz prijednosti, a kao jedinu negativnu stranu možemo navesti nešto skuplju početku investiciju, no to ni nije negativna strana jer je na dugoročno pozitivna.

LED žarulje koriste se i u automobilima

Osim za rasvjetu prostorija, u zadnje vrijeme LED žarulje gotovo su u potpunosti zamijenile klasične halogene sijalice u automobilima. Osim boljeg osvjetljenja i veće dugotrajnosti, one troše manje energije i manje otežavaju rad motoru od halogenih sijalica koje su se prije koristile, a uz to izrađene su od materijala koji odvlače toplinu i štite ih od pregrijavanja.

Čitajte i sljedeći članak: Važnost dobrog pozicioniranja svjetla u prostoru

Da biste postigli skladan i uravnotežen te optimalno osvijetljen izgled svoga doma, prije kupnje rasvjetnih tijela važno je dobro izmjeriti prostoriju u koju ćete ih smjestiti.

Nakon teksta vjerujemo da ste shvatili niz prednosti koje nudi LED tehnologija u odnosu na zastarjele žarulje sa žarnom niti ili u autima halogene sijalice.

LED žarulje E27 u odnosu na žarulje sa žarnom niti traju dulje, imaju mogućnosti boljeg osvjetljenja, te troše manje električne energije i na taj način stvaraju uštedu na dugoročno, a kao jedinu manu možemo navesti da su nešto skuplje u početku. Ne promašite sljedečeg teksta gdje piše kako se prodaju stanovi Zagreb.

You may also like...