Ne čekajte s kupnjom korekcijskih naočala

Problem s vidom danas imaju mnoge osobe. Ipak, postoje i oni koji se boje nošenja naočala. Najčešće je problem estetske prirode. Zbog toga izbjegavaju odlazak oftalmologu, pa se koriste raznim tehnikama dok gledaju ili čitaju.

Ipak, sve te razne tehnike u konačnici mogu uzrokovati glavobolju i umor očiju. A to je glavni pokazatelj da morate otići na oftalmološki pregled. Tamo će vam provjeriti vid i po potrebi će vam preporučiti nošenje korekcijskih naočala. 

Svakako jednom godišnje provjerite vid

Danas ima dosta ljudi koji nose korekcijske naočale, ali zanemaruju činjenicu da bi ih trebali promijeniti s vremenom. Naime, vid se mijenja, dioptrija se može povećati ili smanjiti, a samim time se mijenja i dioptrija korekcijskih naočala. 

kupite korekcijske naočale
Problem s vidom danas imaju mnoge osobe.

Zato je svakako preporučljivo da redovito odlazite na godišnje ili, još bolje, polugodišnje oftalmološke preglede. Time ćete dugoročno pomoći svojim očima očuvati njihovo zdravlje što bi vam svakako trebao biti primarni cilj. A tako ćete uvijek nositi odgovarajuće korekcijske naočale. 

Pazite na oštećene leće korekcijskih naočala

Neki misle da su oštećenja i ogrebotine na lećama korekcijskih naočala samo problem kada je u pitanju estetika. Ako dođe do bilo kakvih oštećenja, npr. do ogrebotina, svakako se savjetuje da što prije posjetite oftalmologa da provjeri o kavkom se problemu radi. 

Korekcijske naočale prema naočalama za kompjuter.

Do oštećenja leća korekcijskih naočala može doći na razne načine, primjerice ako se peru vrućom vodom. 

Sami očistite korekcijske naočale 

Kod sitnih ogrebotine na lećama korekcijskih naočala, sami možete pokušati riješiti taj problem kod kuće i to na sljedeći način:

  • ukolonite prašinu s naočala (najbolje je koristititi mlaku vodu i krpu od mikrovlakana)
  • koristite tekućinu za čišćenje naočala kako biste uklonili mrlje
  • pomiješajte sodu bikarbonu s malo vode i pričekajte da dobijete gustu pastu
  • tu pastu nanesite na sitne ogrebotine na lećama i pomoću kružnih pokreta je vunenom krpicom utrljajte
  • ovaj postupak biste trebali raditi oko 30 sekundi
  • korekcijske naočale nakon toga isperite hladnom vodom
  • osušite naočale mekanom tkaninom
  • postupak ponovite, ako su ogrebotine i dalje vidljive

Nikako nemojte koristiti sredstva za pranje prozora ili čišćenje glatkih površina za pranje leća korekcijskih naočala. Naime, takva sredstva sadrže sastojke koji mogu oštetiti leće i posebne premaze koji se koriste na korekcijskim naočalama. Također, za brisanje nemojte koristiti papirnate ručnike ili toaletni papir jer bi ih oni također mogli oštetiti.

korekcijske naočale po mjeri
Zato je svakako preporučljivo da redovito odlazite na godišnje oftalmološke preglede.

You may also like...