Nosači za bicikl su veoma bitni

Jedan od najpopularnijih hobi sportova današnjice je zasigurno biciklizam. Ovaj spoj hobija, s aktivnošću tijela popularan je kod svih generacija, što ga čini jednom od najzabavnijih aktivnosti cijele obitelji. Tjelovježba i zabava samo su neki od epiteta koje možemo nadjenuti biciklizmu, a budući da je vožnja bicikla po cesti veoma opasna i neugodna zbog smoga automobila, nosači za bicikl pomoći će vam da svoju biciklističku avanturu započnete i završite u prirodi.

Nosači za bicikl razlikuju se prema načinu montaže

Najpoznatija vrsta su nosači za bicikl koji se montiraju na krov automobila. Oni su najpopularniji zato što ne utječu na vožnju i ne proširuju vozilo ni s jedne strane. Jedino na što morate paziti prilikom vožnje je to da ne vozite brzo, te na visinu automobila u slučaju da ulazite u neku garažu ili niži tunel. Postoje i oni nosači koji se postavljaju na bunker automobila, no oni nisu previše popularni zbog toga što ometaju pogled u iza vozaču.

Također, proširuju vozilo sa stražnje strane, što im je još jedna mana. Naša preporuka su nosači za bicikle koji se montiraju na krov automobila, a razlog tome je neometana vožnja vozača, te mogućnost postavljanja više bicikli na krov automobila.

Kako se montiraju nosači za bicikl?

Samo montiranje nosača detaljno je objašnjeno u uputama, ovisno o tome kakve ste nosače kupili. Veoma je bitno da ako niste stručni vezano uz montiranje nosača, pažljivo proučite upute i prema njima postavite nosač na automobil.

Nemojte postavljanje shvaćati olako, jer u slučaju nepravilnog postavljanja nosač može otpasti s automobila, a osim prouzročene štete na biciklima, može dovesti i do oštećenja nekih drugih sudionika prometa.

Montiranje bicikle na nosač za bicikle

Osim samog montiranja nosača na automobil, veoma je važno i montiranje bicikle na nosač. Nosači za bicikl imaju posebne sigurnosne uvjete prilikom postavljanja bicikle, stoga se pobrinite da su je bicikl postavljen u skladu s uputama. U slučaju da ste se odlučili za nosače koji se postavljaju na krov automobila, pametno bi bilo bicikle dodatno pričvrstiti, kako uslijed naleta vjetra ili vožnje ne bi pali ili se iskrivili.

Znate da postoje razne vrste sjenila za auto. Najpoznatije su vakum automobilska sjenila, klizne zavjese, te rolo sjenila. Više o njima možete pročitati ako slijedite linku.

You may also like...