Oglašavanje online trgovine putem interneta i društvenih mreža

Nakon što ste sredili sve što je potrebno da pokrenete vašu web trgovinu, potrebno je da dovučete posjetu na nju. Oglašavanje online trgovine najisplativije je putem internet tražilica i Google AdWordsa, te društvenih mreža (Facebook oglašavanje). Svaka od ove dvije tehnike ima svojih prednosti i mane, a u kombinaciji dobivate najbolji rezultat. Postoji i mogućnost reklamiranja online trgovine putem nekih offline metoda, no budući da se radi o online trgovini, reklamiranje na internetu je najlogičnije.

Reklame na Google tražilici putem AdWordsa

Ovo je možda i najbolji način za reklamiranje vaše web trgovine, jer reklame mogu biti postavljene prema ključnoj riječi. Ukoliko je vaš web shop specijaliziran za vina, reklamiranjem na Google tražilici za ključne riječi „kupi vina online“ vi ćete biti prvi rezultat. Na taj način dobivate posjetu koja traži vaš proizvod i namjerava ga kupiti. Upravo zbog toga ovo je jedan od najboljih načina za oglašavanje online trgovine i pruža odličan ROI (povrat investicije).

Oglašavanje online trgovine na društvenim mrežama

Za razliku od televizije i radija koji reklamu naplaćuju za cijelu njihovu publiku (i muškarce i žene, i stare i mlade), putem društvenih mreža vi možete usko ciljati publiku kojoj želite prikazivati vaš oglas. Ako imate web shop s muškim satovima, oglas možete prikazivati samo muškarcima, s interesima u satove. Na taj način vaša reklama prikazana je samo potencijalnim kupcima i iskoristivost budžeta za marketing je maksimalna.

Marketing na društvenim mrežama trenutno je jedan od najpopularnijih i najisplativijih oblika marketinga i zasigurno bi trebao biti uvršten u vaš marketing budžet. Osim samog marketinga na društvenim mrežama skupljate zajednicu ljudi koji vas prate i s vremenom postaju vaši kupci.

Osim oglašavanja, potrebno je imati dobru kvalitetu i cijene

Oglašavanje online trgovine nije vaš jedini zadatak! Veoma je bitno da na web shopu imate kvalitetne i zanimljive proizvode, koji su cjenovno pristupačni. Ne vrijedi vam dovođenje velikog broja posjetitelja na web shop ukoliko ste skuplji od konkurencije ili prodajete ne zanimljive stvari, stoga prije samog reklamiranja web shopa bitno je da obratite pažnju na sadržaj web shopa. Zapamtite, osim kvalitetnog marketinga veoma je bitno da imate kvalitetan proizvod!

You may also like...