Regali su gotovo neizostavni u dnevnom boravku

S obzirom na to da je dnevni boravak uglavnom središnja prostorija mnogih domova, njegovom uređenju počela se pridavati sve veća pažnja. U tom smislu je uz odabir dobre sjedeće garniture, vrlo važan postao i odabir regala za dnevni boravak. 

Naime, upravo se njegovim odabirom pokazuje dominantan stil uređenja ove prostorije koji određuje velik broj drugih dodataka koji će se naći u prostoriji. Iako su se jedno vrijeme regali smatrali zastarjelim komadom namještaja koji je uvijek asocirao na glomazne komade namještaja napravljene od punog drveta, danas tome više nije tako.

Stilska organizacija stvari i prostora

Kao što je ranije rečeno, regali za dnevni boravak dugo su smatrani glomaznim komadom namještaja koji je služio za pohranu velikog broja stvari, no vremenom se njihova veličina smanjivala. Ipak, unatoč manjim dimenzijama i današnji regali vrlo su funkcionalni te su dizajnirani tako da mogu služiti funkciji pohranjivanja stvari jer se u najvećoj mjeri sastoje od:

  • Ormarića
  • Ladica

Uz ormariće i ladice u koje možete pohraniti stvari, dio modela regala sastoji se i od polica pa tako regali uz funkcionalnu ulogu imaju i dekorativnu ulogu jer se na policama mogu izložiti razne dekoracije i uspomene.

Uskladite dimenzije namještaja

Iako velik broj ljudi danas bira regale za dnevni boravak na temelju njihovog izgleda, odnosno njihove prilagođenosti dominantnom stilu uređenja dnevnog boravka, stručnjaci napominju da je ipak važno promisliti i o tome da regal mora biti izabran i u odnosu na veličinu dnevnog boravka u koji se postavlja. 

Degali za dnevni boravak u bijeloj boji
Degali za dnevni boravak u bijeloj boji

Kako ne biste pogriješili, dobro je prije odlaska u salon namještaja izmjeriti dimenzije dnevnog boravaka kako biste znali koje dimenzije regal ne smije prijeći. Isto tako, regali ne bi trebali biti postavljeni uz prozor kako ne bi zaklanjali svjetlo.

Poigrajte se bojama u dnevnom boravku

S obzirom na to da se danas sve više pozornosti pridaje stilskom uređenju interijera, i kod odabira regala treba paziti da se on uklapa u postojeći prostor. Ovdje prvenstveno govorimo o uklapanju u smislu boja. Naime, stručnjaci napominju da je prilikom odabira dobro obratiti pažnju i na boju zida uz koji će regal biti postavljen.

Trendovi boja za dnevni boravak

U tom smislu nije dobro birati model u istoj boji u kojoj je i zid, već se preporuča poigrati se bojama, odnosno napraviti nekakav zanimljiv kontrast. 

Ako se regal odabere na ovakav način on neće biti samo funkcionalni komad namještaja, već i dekorativni element dnevnog boravka.

You may also like...