Vanjska svjetla za rasvjetu dvorišta

Za stvoriti ugodan i siguran ambijent u dvorištu obavezna su vanjska svjetla koja su vodootporna i stvorena upravo za namjenu osvjetljenja okućnice. Razlikuju se razne vrste vanjske rasvjete, a ovisno o vašim željama i potrebama iz širokog asortimana birate idealnu rasvjetu za svoju okućnicu. Najbolji izbor naravno je LED rasvjeta, koja dolazi u različitim vrstama o kojima ćete više imati prilike pročitati u nastavku članka.

LED rasvjeta je najbolji izbor

Budući da LED tehnologija pruža najveću dugotrajnost i najmanju potrošnju električne energije ona je najbolji izbor za vanjska svjetla. Kao jedna od najboljih rasvjeta okućnice nameću se svjetla sa senzorom koja možete koristiti na nekim važnim putevima ili prilazima u dvorištu. Primjerice LED reflektor sa senzorom često se koristi ispred garaže ili na stepenicama, a pali se samo po potrebi i tako štedi energiju i pruža najbolje osvjetljenje.

Razna vanjska svjetla

Postoje razna vanjska svjetla, a najpoznatija su ona zidna, stojeća, ugradbena, dekorativna, solarna, LED, sa senzorom i reflektori. Svaka od ovih vrsta može se koristiti na raznim dijelovima dvorišta, a kako ih najbolje ukomponirati u određene dijelove dvorišta saznajte u nastavku.

Zidna svjetla najčešće se koriste na kutevima zgrada i služe za osvjetljavanje većeg prostora. Stojeća svjetla koriste se uz puteve kako bi osvijetlili samo pod, a najpoznatije vrste su solarna i LED rasvjeta, te vanjska svjetla u oblicima koji pašu uz vrt. To mogu biti primjerice dekorativna svjetla u obliku kamenja, manjih biljaka i slično. Ugradbena svjetla možete iskoristiti na stepenicama, kako biste postigli odličnu rasvjetu poda i izbjegli svjetlost u očima dok hodate. Svjetla sa senzorom možete koristiti ispred vrata kuće ili ispred garaže i ona se pale samo po potrebi, te osiguravaju odlično osvjetljenje.

https://www.youtube.com/watch?v=acrbX8imV6o

Uređenje okućnice

Vanjska svjetla veoma su bitni dio svakog dvorišta, a osim samog bitnog osvjetljenja možete stvoriti i odličan ambijent. Usmjerite određena svjetla da svijetle u neke biljke i tako stvorite odlično ambijentalno osvjetljenje koje ističe zanimljive stvari u vašem dvorištu. Mogućnosti je milijun, samo je bitno da prije kupnje svjetla imate jasnu viziju prema kojoj ćete uređivati dvorište i na taj način stvorite točno ono što ste zamislili.

You may also like...