Izrada internetskih stranica može biti jednostavna

U današnje vrijeme internet je postao jedan od glavnih medija i upravo zbog toga je neophodno za svaku firmu da je prisutna na njemu i da na web stranici pruža informacije o svojim uslugama ili proizvodima. Kako bi vaša web stranica bila dostupna na internetu, morate imati neke od sljedećih stvari, poput domene web hostinga i SSL certifikata. 

Postoje razne alati koji će vam pomoći kroz cijeli proces i učiniti da izrada internetskih stranica bude jednostavan zadatak. Više o njima i kako se kreira web stranica pročitajte u nastavku teksta, u kojem ćemo vas uputiti u sve što je potrebno da znate.

Priprema za izradu web stranice

Prilikom izrade web stranice prva stvar koju morate napraviti je imati okvirnu ideju o tome kako želite da web stranice izgleda. Nakon toga morate smisliti naziv domene, koja je ujedno adresa vaše web stranice. 

Izrada web stranica
Postoje razne alati koji će vam pomoći kroz cijeli proces i učiniti da izrada internetskih stranica bude jednostavan zadatak.

Kod odabira naziva domene imajte na umu da ona predstavlja ono čime se vas biznis bavi ili da je naziv vašeg brenda/firme. Svaka domena je unikatna i upravo zbog toga mnoge domene su danas već registrirane, što znači da vi morate pronaći slobodnu domenu koja možete registrirati.

Nakon što ste zakupili domenu i web hosting možete krenuti sa samom izradom, ali moramo napomenuti da je kvalitetna izrada internetskih stranica veoma zahtjevna ako nemate tehničkog znanja te je u tom slučaju bolje da odmah angažirate profesionalce. Oni će savršeno kreirati vašu web stranicu i optimizirati cijeli sadržaj na njoj.

Sustavi za izradu web stranica 

U današnje vrijeme postoje razni sustavi koji će vam pomoći prilikom izrade web stranica i maksimalno olakšati cijeli posao. Neki od najpoznatijih su:

  • Wordpress
  • Joomla
  • Drupal 

Prva stvar koju morate napraviti je ulogirati i se cPanel, koji vam omogućava upravljanje web hostingom. Na njemu možete jednostavno instalirati neki od ovih CMS-a te započeti sam proces izrade web stranice. 

Tema web stranice 

Ako ste potpuni početnik izrada internetskih stranica nije jednostavna, ali postoje razne teme koje će vam olakšati cijeli posao. Bez znanja kodiranja vlastite teme bilo bi nemoguće stvoriti web stranicu u prošlosti, no danas možete kupiti neke plaćene teme i jednostavno ih posložiti na web stranicu. To će vam olakšati cijeli posao iz razloga što je jedina stvar koju morate kasnije napraviti dodati sadržaj, a to je putem Wordpress-a ili nekog drugog CMS-a veoma jednostavno.

Profesionalna izrada web stranica 

Ako želite imati stranicu točno onako kako je zamišljate, onda je izrada internetskih stranica posao za profesionalce. Oni će vašu web stranicu napraviti potpuno unikatno i prema vašim željama. Proces izrade je sljedeći:

  • Vi kažete ideju i želje o web stranici.
  • Profesionalna agencija stvori sliku web stranice prema vašim uputama.
  • Vi pregledate i izvrše se izmjene.
  • Kada ste suglasni oko dizajna, oni ga pretvaraju u kod i stvaraju web stranicu te postavljaju sav sadržaj.

You may also like...