Zaštitite se uz cerade za auto

Ako je vaš limeni ljubimac parkiran pod vedrim nebom, onda ste sigurno svjesni kako je u potpunosti izložen svim vremenskim (i dugim) nepogodama. Odličan način da ga zaštitite jest korištenje cerade za auto, koja će vam omogućiti da manje brinete, a u kriznim situacijama također ga i sačuvati od štete.

Lako su dostupne u brojnim trgovinama s autoopremom i cijena im nije visoka, a može vas spasiti od velike štete koja može nastati.

Pametno birajte autoopremu

Kada kupujete cerade za auto, veoma je važno da znate za koju svrhu vam ona treba. S obzirom da postoji niz različitih modela, neke vrste mogu biti savršene za ljetne vrućine i sunčano vrijeme, dok vam druge mogu pomoći kod mraza i leda, a treće vas zaštititi od tuče. No, to ne znači da će vam jedna vrsta cerade za auto moći pomoći u uvjetima za koje nije stvorena. 

Reflektivne cerade za auto pomoći će usporiti zagrijavanje ljeti, a one deblje s podstavom odlična su opcija za nevrijeme s tučom. Od mraza i leda vas pak mogu štititi sve automobilske cerade koje usko prianjaju uz auto.

Prava veličina cerade za auto

Baš kao što odjeća ima veličine, tako postoje i različite veličine cerade za auto. Kod odabira, veličina može ovisiti o više parametara. Ako se radi o klasičnoj ceradi za automobil u obliku jednog komada materijala, onda je najčešće važno znati samo dužinu auta. 

Ipak, one skuplje, krojene cerade za auto biraju se prema:

  • tipu automobila
  • dužini automobila
  • širini automobila

Imajte na umu kako su takvi modeli ipak nešto skuplji, no mogu pružiti dodatnu zaštitu kada je u pitanju nevrijeme.

Dodatna zaštita automobila

Automobilska cerada, osim kao zaštita od vremenskih prilika, služi i kao odlična zaštita od ogrebotina i sličnih oštećenja koja vam se mogu dogoditi ako svoj automobil parkirate na javnim površinama. Sigurno vam se već dogodilo da auto koji ste na parkiralištu ostavili u savršenom stanju pronađete s nekoliko dodatnih ogrebotina nastalih zbog nepažljivih vozača. 

Uz to, auto cerade također su još jedna, dodatna zapreka za sve koji žele ukrasti auto, pogotovo imate li one verzije koje se mogu osigurati sajlom na ključ. Samo tih nekoliko dodatnih trenutaka koji su potrebni za skidanje takvog modela mogu biti dovoljni da zaštite vaš auto.

You may also like...