Domene za svakoga

To su zapravo adrese na internetu, odnosno ono što morate upisati u svoj internetski preglednik kako biste otvorili neku web-stranicu. Postoje brojne vrste te ih danas ima ogroman broj. Jedina značajka koja je svima zajednička je da naziv i ekstenzija moraju biti potpuno unikatni.

Naziv i ekstenzija

Domene na internetu sastoje se od dva osnovna dijela:

  • Naziva
  • Ekstenzije

Ta dva dijela su uvijek razdvojena s točkom. Naziv je njihov najbitniji dio i upravo to je ono po čemu će korisnik neku domenu lakše ili teže zapamtiti. Zbog toga se mnogi trude da taj naziv bude što kraći i pamtljiviji, no često je teško pronaći tako nešto s obzirom da su već odavno zauzeti.

Domene
Naziv je njihov najbitniji dio i upravo to je ono po čemu će korisnik neku domenu lakše ili teže zapamtiti.

Ekstenzija pokazuje je li riječ o globalnim ili nacionalnim domenama. Globalne su svakako najpoznatije i jedna od najpopularnijih je svakako com domena. Zbog velike potražnje, globalne domene su proširene i dodane su i brojne nove koje možete registrirati.

VPS hosting kao optimalno rješenje

Govorimo li o nekom optimalnom rješenju koje bi moglo zadovoljiti brojne korisnike, onda je to zasigurno VPS hosting web-stranica. VPS je kratica od izraza Virtual private server i to je upravo ono što ovdje dobivate, virtualno i privatno mjesto na nekom poslužitelju. Zbog toga što je riječ o virtualnom mjestu, možete to svoje mjesto prilagođavati svojim potrebama, a drugi korisnici i njihov rad neće nimalo utjecati na vaš rad na vašem mjestu.

Sve o domenama na internetu na jednom mjestu

VPS hosting se može ugovoriti putem brojnih tvrtki koje nude te usluge, a mnoge od njih nude i uslugu registracije domene. Svakako je preporuka da kod jedne tvrtke ugovorite odmah te dvije usluge jer ćete zasigurno i uštedjeti, no u slučaju bilo kakve potrebe za pomoć, lakše ćete sve obaviti na jednom mjestu.

You may also like...