Trgovanje i trošenje Bitcoina

Kada ste pročitali mnoge upute i članke na temu kako kupiti bitcoin i kada ste to uspjeli ostvariti i kupiti određeni iznos bitcoina, vjerojatno će vas zanimati i što s njime možete raditi, odnosno kako ga trošiti ili kasnije prodati. Naravno, isto kao što postoje brojni članci o tome kako kupiti bitcoin, postoje i brojni članci o tome kako ga trošiti i prodavati. Ako vjerujete u to da će njegova vrijednost još rasti, možete ga jednostavno čuvati i čekati vrijeme kada ćete ga prodati. A za prodaju se možete koristiti raznim bitcoin platformama.

Prodaja bitcoina

Kada ste naučili kako kupiti bitcoin i nakon što ste izvršili kupnju, vjerojatno ćete ga u početku željeti zadržati i nadati se njegovom daljnjem rastu. No, kada u jednom trenutku ga odlučite prodati, morat ćete se odlučiti za neku od platformi, za prodaju putem bankomata ili direktnu prodaju nekoj drugoj osobi. Kod ovog posljednjeg morate biti vrlo oprezni kako ne biste ostali bez bitcoina i bez svog novca. Zato je svakako najsigurnija prodaja putem neke platforme ili putem bankomata.

Odlučite li se za prodaju putem bankomata, novac ćete moći odmah podići, dok će u slučaju prodaje putem neke platforme biti potrebno određeno vrijeme da ga podignete. Naravno, to sve ovisi o odabranoj metodi plaćanja koju ste odabrali. Također, kod obje metode morat ćete platiti i proviziju za korištenje tih usluga konverzije.

Trošenje bitcoina

Nakon što ste saznali sve o tome kako kupiti bitcoin i kako prodati bitcoin, vrijeme je i da naučite gdje ga sve možete iskoristiti, odnosno trošiti. Do prije godinu dana niste imali baš puno mogućnosti za to jer nije bio toliko popularan, no danas je situacija bitno drugačija i možete ga koristiti na puno mjesta. Volite li se kladiti ili kockati, brojna internetska kasina danas nude mogućnost uplate i isplate u bitcoinu. Također, volite li kupovanje proizvoda putem Interneta, obradovat će vas činjenica da sve više trgovina nudi mogućnost plaćanja bitcoinom. Osim toga, brojne tvrtke, posebno one koje prodaju razne informatičke usluge, su kao mogućnost plaćanja uvele bitcoin.

Nažalost, kada je riječ o plaćanju bitcoinom, on je još uvijek na dosta lošem glasu jer se njime na crnom tržištu obavljaju transkacije za razne loše poslove, primjerice za kupovanje droge i slično. A upravo zbog toga što se ne može ući u trag pošiljatelju i primatelju jer ne postoji institucija koja to regulira, bitcoin će i dalje mnogima predstavljati određenu opasnost. To je ujedno i razlog što mnogi još uvijek ne žele bitcoin prihvatiti kako ravnopravnu valutu ostalim valutama.

You may also like...