Spašavanja podataka iz telefona je sve traženije

Pametni telefoni su danas mnogima uređaji bez kojih ne mogu zamisliti svoj dan. Neki ih redovito koriste za pregledavanje društvenih mreža, neki za slušanje glazbe, neki za gledanje videa i sl. Osim toga, mnogi ih koriste i za snimanje fotografija i videa, za bilježenje raznih stvari itd. Oni koji rade neki posao koji zahtijeva često korištenje mobitela nerijetko imaju osim privatnog i službeni telefon.

Bez obzira o kojem je riječ, činenjica je da se na njima nalaze razni podaci. Neki podaci čuvaju se u samom telefonu, dok se neki čuvaju na memorijskim karticama. Dođe li do nekog kvara, trebat će vam usluga spašavanja podataka iz telefona.

spašavanje podataka
Ako vam se telefon pokvari, odaberite pravu tvrtku za spašavanje podataka iz telefona.

Što sve može nestati s telefona

Pametni telefoni danas omogućuju pohranu raznih vrsta podataka. Spašavanje podataka iz telefona podrazumijeva povrat:

  • Kontakata
  • Fotografija
  • Videozapisa
  • Datoteka
  • SMS-ova itd.

Ti podaci možda su nestali zato što ste ih vi slučajno obrisali, a možda su nestali i zbog nekog kvara mobitela. Mogu se uglavnom vratiti u oba slučaja, ali važno je što prije posjetiti neki specijalizirani servis koji nudi takve usluge.

Tvrtke koje nude spašavanje podataka iz telefona

Ako vam se telefon pokvari, najbolje je odmah potražiti neku tvrtku koja nudi spašavanje podataka iz telefona nego da sami idete pokušati popraviti kvar. Naime, ako napravite nešto krivo, korištenjem nekog od dostupnih programa s interneta, lako se može dogoditi da ćete napraviti više štete nego koristi. Kod tog postupka vrlo je važno koristiti verziju programa koja je točno namijenjena vašem modelu telefona jer u suprotnom može doći do toga da ćete vaš telefon dovesti u tzv. brick stanje, kada ga više neće moći popraviti niti u servisu.

Zato se nemojte sami igrati servisera, nego potražite pomoć stručnjaka ako slučajno dođe do kvara uređaja.

Spremajte podatke na sigurno mjesto

Želite li izbjeći problema vezane uz gubitak podataka iz telefona, preporuka je da ih redovito spremate na još neko mjesto. Primjerice, fotografije i videozapise možete pohranjivati na nekom oblaku, kontakte također možete spremiti na neko drugo mjestu u obliku jedne datoteke i slično.

Spašavanje podataka iz telefona.

Ako tada i dođe do kvara telefona, možete kupiti novi te na njega opet prebaciti sve podatke koje ste imali na starom. Naime, cijene uređaja su danas dosta pale pa će biti puno isplativije kupiti novi telefon nego pokušati popraviti stari ili pokušati na njega vratiti izgubljene podatke. 

You may also like...